Hämnas på reklam med svarskuvert

Ett gammalt trick som ni läsare säkert känner till för att jävlas med reklamutskick är att skicka tillbaka post med “porto betalt”. Särskilt smidigt är det om de själva bifogar ett svarskuvert:

Reklamtidning nedtryck i svarskuvert
Reklamtidning nedtryck i svarskuvert.

I kuvertet på bilden ovan har jag tryckt ner en sådan där reklam-tidning-in-disguise som låtsas vara en nyhetstidning men har förmodligen mer än 50% reklam. Vi har två sådana gratistidningar i Umeå som kommer ut en gång i veckan. Fruktansvärt störigt och det räcker inte med att skriva “Ingen reklam tack”, man måste förtydliga att det gäller “gratistidningar” också.

Har funderat på om man ska försöka skicka lite otympligare saker på detta sätt, men risken är att de på andra sidan fattar att de inte ska hämta ut brev som är fasttejpade på cyklar m.m. för enorma summor. De förväntar sig ju bara enkla kuvert. Det skulle nog mest vara krångligt för Postens personal (eller PostNord eller vad det nu heter i och med privatiseringsfadäserna).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *