Hur bemöter man “Skickat från min …”?

Om folk skickar saker till ens brevlåda med uppenbara reklambudskap, hur ska man bemöta det? Jag tycker i alla fall att man ska upplysa dem om att de gör det (standardinställning etc.) men särskilt även vilka de gör reklam för.

Det är väl ungefär detsamma som att stå och vänta på att Spira dimper ner i brevlådan hemma för att sedan öppna dörren och förklara att det inte alls är “samhällsinformation”. Samt att Svenska Kyrkan minsann inte alls vinner särskilt många trovärdighetspoäng hos mig, oavsett hur PK man har blivit senaste decenniet eller två.

Såhär försöker jag bemöta folk som gör reklam i min inbox. Länkarna är förfinade för att passa det här inlägget bättre:

> Skickat från min iPhone

Nej till reklam, tack! Så här kommer lite antireklam:

Får jag be om att det inte görs reklam för Apple i min inkorg? Ett företag vars fabriker har så dåliga arbetsförhållanden att människor begår självmord – och kontrollbesök möts av en teater snarare än verklighet?

Att de sedan arbetar aktivt för att försämra datormarknaden och ta bort viktig funktionalitet i en allberäkningsmaskin (möjligheten att köra valfria program) med hjälp av den vinst de tar ut för sina överpriserade produkter är ju en annan rätt hemsk sak. Samt att de spårar ens geografiska rörelser och mellanlagrar ens sms i USA.

Sedan förbehåller de sig rätten att stänga av program man lagligt köpt och installerat. Det om något borde väl vara en varningsklocka för att inte använda deras produkter.

En tidigare variant med annan sakupplysning har varit följande:

> (Skickat från min iPhone)

Brrr, ta bort den där iPhone-signaturen. Skriv istället något i stil med: “Apple är ett avskyvärt företag som låser in sina användare vilket skadar kreativitet och innovation. Dessutom stämmer de konkurrenter med redigerade bilder som bevisgrund bara för att hjälpa sin egen marknadsposition.”

Resultatet blev:

> (Skickat från min skitlur)

Score!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *