Fungerar crowdfunding på festivaler? Osjälv prövar på FundedByMe

Jag har fått ett allmänt bra intryck av Daniel Daboczy, så jag gör gärna en satsning på att stödja projektet för vilket han är huvudman – Funded By Me. Det vill säga en tjänst för att samla ihop pengar till projekt från “crowden” – vanligt folk.

Som led av detta har Osjälvständighetsfestivalen tagit initiativet att lägga upp sitt projekt som en projektidé som önskar finansiering – kolla gärna in det! Mer om festivalen finns på den egna hemsidan samt arrangerande förening CCOU. Det är 3 veckor kvar av insamlingen och man donerar genom hemsidan med Paypal/kreditkort.

Vi önskar 6000kr minimum och menar att festivalen kan genomföras fullt ut på stödet vid finansiering à 12000kr. Nämnas bör att det är förutsatt att 5000kr kan dyka upp för att finansiera el-anslutningen (som det kostar att elbolaget kopplar in oss med mätare på en stolpe). Dessutom räknar vi med att marknadsföringen då i princip ingår i att vi lyckas och att vi har en bunt fler funktionärer – vilket gör att budgeten är snäppet lägre då fler kommer att kunna bidra med nödvändigheter. Allt blir billigare med samarbeten!

Nu är jag förstås personligen alldeles för skeptisk och pessimistisk för att låta detta vara den enda chansen för Osjälvständighetsfestivalen att finansieras. Därför ligger jag på planeringsgruppen att även söka pengar från Umeå kommun samt eventuell sponsring från tidigare års elleverantör Umeå Energi. Som backup, så att säga.

Dock vill jag inget mer än att bli motbevisad! Ställ gärna upp här – släng gärna iväg en hundralapp på oss och hoppas att det blir av. Blir det inte tillräckligt så får du tillbaka dina pengar. Blir det tillräckligt är du med och förändrar världen. Hur kan det gå fel?

PS. Notera även att vi letar “crowdsourcing” som det står på sidan. Eller med andra ord: “Funktionärer och uppträdanden är alla välkomna att hjälpa till! Arbetsvilja är i våra ögon bättre än kapital!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *