Bluff och båg från allaforetagen.com?

Igår blev jag uppringd av en kvinna som hävdade att jag gått med på någon slags avtal etc. om att publiceras på deras hemsida i mars någon gång. Hon sade sig ringa från “Alla företagen punkt com” – dvs http://allaforetagen.com – där information om min enskilda firma finns. Informationen är dock endast den mest grundläggande information som man även får ut från t.ex. Skatteverket. Plus att den hävdar att jag är verksam utanför Finlands kust någonstans vilket syns på bilden i detta inlägg.

Givetvis var jag mycket ifrågasättande gentemot denna kvinna som hävdade att jag skulle ha ingått i ett avtal och inte fyllt i någon uppsägningsblankett. Hon hävdade att jag gått med på ett gratisavtal för 6 månader (utan inspelning eller underskrift) och på något magiskt sätt blivit skyldig att ingå i en förläningsperiod för en massa tusen kronor.

Jag spelade in samtalet från att ha spenderat ett par minuter med att försöka få klart för mig vad de faktiskt påstod: Lyssna här. Däremot är jag fundersam ifall jag borde polisanmäla “allaforetagen.com” för detta egentligen. Samtalet kom från privat nummer – och vem som helst kan ju hävda sig vara från vilket domännamn som helst. Kanske jag bara ska maila dem och fråga ifall det var de?


Inspelning av slutet av samtalet med person som vill fakturera mig en massa pengar.

Efter att som hastigast ha sökt på internet hittade jag förstås information om detta bluff-företag hos SFF Svensk Företagsförening som påpekar att “European Business Group AB” ligger bakom och har försökt scam:a många runtom i Sverige. Själv skriver jag jag detta inlägg för att informera folk om att telefonbluffar fortfarande lever och förmodligen frodas väl. Acceptera aldrig något över telefon och var kritisk gentemot alla fakturor, oavsett hur stort eller litet företag du har.

Om jag gör polisanmälan eller ej återstår att se. Som sagt borde man ju inte befläcka personer bakom ett domännamn bara för att någon ringer runt och uppger sig för att vara dem.

15 thoughts on “Bluff och båg från allaforetagen.com?”

 1. Ett litet tips när skumma “företag” ringer om man har tid är att låta de prata på länge och ställa dumma frågor så att samtalet tar låååång tid och de förlorar på att ha ringt dig då det kostar dem att ha någon som ringer.

 2. Lyssnade av ljudfilen, precis ett sånt samtal fick jag i morse. Blir så förbannad av sådana skojare som hävdar saker jag inte har beställ. Jag sa nästan precis samma saker som du. Har du någon inspelning? Har du ngn namnunderskrift?
  Nä det har hon inte så klart, för jag har aldrig beställt något. Men hävdar att det inte behövs och står på sig att jag inte har sagt upp avtalet som dem har skickat ut. Som inte heller stämmer, för jag har aldrig fått ngt. Allt är bluff som hon sa.
  Någon som har erfarenhet av sådan här bluff-företag och vad som hände sen?

 3. Hej!
  Fick samtal igår från en man som körde samma upplägg med avtal som aldrig ingåtts. Dom påstod att dom talat med min hustru och ringt ett mobilnummer som hon aldrig använder. Vi hade inte sagt upp den 6 månades “gratisperioden” vi erbjudits och nu förlängdes det ytterligare 24 månader för 995:-/mån. Men efter samtal med deras “snälla” chef så kunde vi få avslut efter 12 månader. Vi har inte ingått någon muntlig överenskommelse, inte fått någon bekräftelse eller påminnelse om uppsägning. Jag avslutade samtalet genom att lägga på. Hittade informationen om företaget först efter avslutat samtal. Kommer någon faktura blir det polisanmälan.

 4. Det hände mig precis nu. Man blir ju helt galen! de ringde från ett dolt nummer. De ville bara bekräfta att de kunde skicka fakturan till min adress, de kunde skicka med de juridiskt bindande dokumenten med fakturan. När jag bad att få prata med hans chef fick jag prata med en Jasmin Andersson och hon hade godheten att erbjuda mig ett halvt abonnemang för 9000:- för 10mån men sen blev hon arg och sa att nu har jag försatt min chans så nu kommer en faktura på 23000:- för 24 mån. De uppgav att jag hade accepterat ett avtal med en knapptryckning och de telefonnummer jag kunde ringa upp på var 0721586870 eller 0313602575.

  1. Patrik: Vilka svin. Se till att polisanmäla, då du fått kontaktnummer som kan verifieras tillhöra företaget.

   Ringer du dem bör du spela in samtalet. Förslagsvis genom inspelare på en andra mobiltelefon och högtalarläge på den du ringer med. Det är smidigast om funktionaliteten inte redan finns.

 5. Hej!
  Detta hände mig idag. Och jag vet med med 100% säkerhet att jag inte tackat ja till något sådant. Jag är orehört försikitig när försäljare ringer. Jag pratade med tjejen länge och ställde en massa frågor och bad att få prata med hennes chef. Hon sa att hon var så snäll att se till att jag bara behövde betala 6 mån och att hon kunde säga upp mitt avtal direkt men då ville hon spela in min uppsägning. Jag vägrade eftersom jag då även bekräftar att jag betsällt tjänsten. Otroligt obehagligt. Det tycks helt klart vara ett företag som som bluffar sig till uppsägningar och samtycke att skicka en lägre faktura eftersom 23.000 kr är en hiskiligt hög summa. Jag var nära att säga ok själv. Självklart fanns ingen inspelad bekräftelse där jag tackat ja till tjänsten.

  1. Helena: Det är bra att man spenderar lång tid att prata med dem – förutsatt att man själv har den tiden till godo.

   Först och främst förlorar de ju pengar på att ringa upp en. Inte mycket, men ett par kronor ändå! Men om inte annat så hjälper man andra genom att de inte hinner ringa runt till lika många.

   Händer detta mig igen och jag förstår att de är lurendrejare ska jag nog bara säga “Ok, jag ska kolla med den ekonomiansvariga”. Sedan lägga undan telefonen tills de lägger på.

 6. En skånsk allmänt nedlåtande “bitch” i 40-45 års-ålder ringde mig också idag från samma ställe. Blev misstänksam eftersom jag konsekvent säger nej till allt som har med telefonförsäljning att göra. Sen hennes argument är ju patetiska och gör det ännu lättare genomskåda bluffen. Sen att allaföretag.se reggades 11 juli och hon påstod hennes kollega ringt 11 april. Antar det bara är att skita i. Tror inte det kommer komma någon faktura på 23000kr.

  1. Björn: Fast allaföretag.se verkar vara en annan domän.

   I vart fall, ifall det kommer en faktura (eller närmare bestämt att Kronofogden blir informerade), så är det första man ska göra att bestrida den till just Kronofogden.

   När man väl bestridit en faktura kommer man inte att hamna i något register etc. förrän en domstol tagit beslut om det. Fördelen här är att sådana här företag vet att det inte håller i rätten och således återtar fakturan, vilket gör att man inte diskrediteras på något sätt.

 7. Blev uppringd 2011-12-05kl 15.05 av en person som kallade sig för Caroline Nilsson, finlandssvensk dialekt. Hon ringde från allaföretagen.com. Jag hade inte sagt upp mitt avtal och undrade om jag ville fortsätta 2 mån á 995;-/mån. Hon påstod att de skickat brev till mig i maj 2011. Jag sade att jag inte fått något brev så hur skulle jag då ha ett avtal att säga. Jag sade att jag inte hade något avtal med dom. Jag sade att att jag skulle bestrida eventuella fakturor och att de fick driva vidare till tingsrätten där de med all sannolikhet skulle förlora. Jag hade på P1 på radion samma dag i programmet Kaliber hört om dessa skojare och det sade jag till henne. Jag frågade vilken typ av människa är hon som kan ringa och hota och lura folk på detta sätt.

 8. Min mamma blev uppringd av samma företag förra veckan 29 nov. där de påstodd att hennes abonemang håller på att gå ut. Mamma blev arg och sa att hon inte har ingått i något avtal, då svara de att chefen är snäll går med på att låta avtalet gälla i 12 månader ( istället för 24 månader). Idag den 7 dec. kom fakturan. Vi har polisanmält och bestridit fakturan!

 9. Sökte på Alla Företagen och fick upp den här sidan.
  Jag har själv råkat ut för “Amanda Jonsson” från Alla Företagen i slutat av året 2011 och gjort exakt samma som du. Jag spelade in samtalet och sedan när fakturan kom med summan på dryga 12000 plus moms kom för att jag skulle avsluta det påhittade avtalet som dom påstod att jag gått med på (vilket jag vet att jag absolut inte har gjort) så bestred jag fakturan, skrev också att jag spelat in samtalet, polisanmälde dom och kontaktade en åklagare för säkerhetsskull. Sedan skickade jag detta både med vanlig post och som rekommenderad post (som aldrig hämtades ut). Jag har tack och lov inte hört något sen dess.
  Hon orsakade mycket ångest och sömnlösa nätter och jag undrar hur gott hon egentligen sover om nätterna när hon dagarna i ända lurar folk på hutlöst massa pengar… //Liselott

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *