Sommarcykeln v1.0b

Med lite spikband och ståltråd virade jag ihop en simpel, om än slarvig, version av min tänkta grillcykelvagn. I princip är det en cykelvagn med svetsad stålram och en sådan där oljefatsgrill med svetsade ben som jag bara lagt på varandra i logisk ordning.

Inte särskilt kreativt men funktionellt åtminstone. Huruvida det är en rullande brandfara som bryter mot lagen är jag inte helt säker på. Med tillhörande vattendunk (eller kanske rentav brandfilt) för att släcka måste väl även paragrafryttare hålla med om att man är väl tillräckligt förberedd?

Jag överväger att svetsa fast spikbanden, alternativt att man bara har 2-4st sprintfästa spikband som håller fast grillen i respektive ände/hörn. I vart fall testade jag den igår, om än inte på full effekt. Detta för att jag helt enkelt ville undvika eventuella olyckor med ståltråden, som i princip gick att slita av…

Grannarna till Umeå Teknikresurs som såg mig måtta igår med en grill på vagnen funderade om inte däcken skulle smälta. Vi får väl se vad som händer när man lastar fullt med kol. Träplankan där under hoppas jag i alla fall är mer skyddande för eventuellt underlag än att det klassas som akut brandfara.

3 thoughts on “Sommarcykeln v1.0b”

  1. Sånt här är awesome! Galet, men ack så roligt. Som när min kusin satte på en snöslungemotor på en cykel och fick upp den i 70

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *