Trololol, Facebook och Sverigedemokraterna

Jag ids inte utveckla detta särskilt mycket, men det är intressant att internet tas på så mycket allvar. Särskilt plojsidor och “sociala media“. Från såväl andras som mitt eget håll. Visserligen är ju internet verkligheten och vice versa, men kom igen. Verkligheten är ju inte riktigt seriös. Men eftersom man ska vara seriös så…

Erik sent you a message.
Erik […] den 29 mars 2011 kl. 22:53
Subject: Fråga
Hej Mikael.
Erik […] här. Råkade trilla förbi din sida och såg att du var med i gruppen “SD i riksdagen – JA tack!”. Kände mig bara tvungen att fråga: WHY?

Mitt svar, som jag skickade till personens mail eftersom jag inte använder Facebook längre, löd som följer:

Tillåt mig kontra med:

Råkade få ett meddelande från dig via mail från den amerikanska,
privatägda siten som sprider mer pest och pina och reklam utan någon som
helst respekt för den personliga integriteten där människors rättigheter
förkastas hejvilt för amerikanska, privatägda företags kommersiella
intressen. Siten som lyder direkt under kristen, amerikansk konservativ
lagstiftning och bl.a. därav stänger ute användare från den tyvärr
alltmer centraliserade, granskade och censurerade kommunikationsväg som
dessutom försöker infiltrera sig i alla tänkbara små detaljer av
människors liv så att folk som vill undvika de vridna “sociala
media”-idealen som idag uppstått inte kan göra det.

Kände mig bara tvungen att fråga: WHY?

Och därmed bastu. Hoppetihopp.

3 thoughts on “Trololol, Facebook och Sverigedemokraterna”

  1. Bra rättshaverinivå på dig just nu. Alltid bekvämt att försvara sig med “men det är ju huuuumor juu” och haverera. Men, man ska inte mata trollet som det heter. Så vi stannar här tänker jag. Och så kan du ägna dig åt att skriva bra inlägg om vettiga saker istället.
    Vi ses i “verkligheten” / Erik :P

    1. Det är inte “det är ju huuuumor juu” jag försvarar mig med. Snarare är det “wtf, sedan när tog någon Facebook seriöst?”. Jag ser svåra problem med att “like” och grupp-“medlemskap” på Facebook ses som ställningstaganden.

      Men jo, vi kan stanna här. Jag misstänker att du fått svar på ditt “WHY?”. .)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *