#UPK2011 – årets förbundskongress för Ung Pirat

Fulare snö i söder.

Sitter just nu på bussen ner mot Uppsala där Ung Pirat, Piratpartiet ungdomsförbund, ska ha årsmöte i helgen. Mötet sker med pirater från hela Sverige och vi har tre representanter från Ung Pirat Umeå (och åtminstone en reserv från regionen i övrigt). Totalt är det 50 röstberättigade ombud.

En av de tydligaste frågorna på agendan är vem som blir ny förbundsordförande. Stefan Flod har suttit sedan Ung Pirat startade för 5 år sedan, eller när det nu var. Min enda uppfattning om någon som en klar kandidat är Gustav Nipe, som jag kommer att vurma för som bara den. Ingen annan kandidat känns så driven och duktig som han i dagsläget, förutsatt att vi inte får oss en egen Mario-kandidat förstås.

Ett av Nipes stora engagemang verkar vara just det jag tycker hittills rådande styrelser (i både UP och PP) hycklat med utan dess like – fri mjukvara. Därför ser jag det som extra betryggande att Nipe har signerat motionen om etisk mjukvara som jag verkligen hoppas klubbas i helgen. Då kan vi skippa de där jävla Apple-burkarna (Macbooks och trådlösa routrar t.o.m.) som köpts in för föreningens pengar.

Till sist en uppmaning: Ung Piratare, eller andra som förlitar sig på oss ombud, tipsa gärna om andra, bra och hedersvärda motioner.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *