Att spärra ett busskort

Nu har det blivit dags för busskortshärjandet att undersöka hur spärrade kort hanteras.

Jag har registrerat kortet tidigare på tabussen.nu och betraktat historiken där under tiden jag undersökt funktionaliteten, innehållet etc. Idag klickade jag på “Anmäl förlorat” och fick följande frågor där jag gav tillhörande svar:

Välj korttyp: Rabattkort
Var gjorde du din senaste påfyllning: Fick det i julklapp
När gjorde du din senaste påfyllning: 2010-12-24
Var förlorade du kortet: How should I know?
När förlorade du kortet: 2011-02-22
Hur mycket (dagar eller resor) hade du kvar på kortet: 0 resor

Klicketiklick, så sade sidan det glada meddelandet:

Ditt kort har nu blivit anmält som borttappat.

Då ska vi se om jag kan vandra iväg och åka buss på ett annat kort med samma inprogrammerade ID-nummer då… Jag återkommer nedan hur det gick…

PS. Jag mailade VD:n för Länstrafiken i Västerbotten idag om de undersökningar jag gjort. För att höra om de har något att säga innan det publiceras instruktioner och information om busskortens funktion och innehåll publikt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *