Umeårepresentanter på Chaos Communication Congress

Skickade följande pressmeddelande i egenskap av person-som-verkar-i-och-för-Grillbit (aka Umeå Hackerspace), samt att jag representerar Ung Pirat Umeå:

Umeå Hackerspace skickar en delegation till Chaos Communication Congress, 27-30 december. Kongressen är en mötesplats för den internationella hackerscenen. På plats kommer de att ansluta till andra nätaktivister från “oorganisationen” Telecomix, som verkar för ett öppet och fritt internet.

– Vi kommer exempelvis att demonstrera hur man enkelt kan kringgå många former av censur och blockeringar, säger Petter Ericson från Telecomix.

Nätaktivisterna Petter Ericson och Mikael Nordfeldth är Umeås representanter på mässan. Syftet är att sprida kunskap, diskutera nätpolitik och visa Umeås engagemang för fri information och kommunikation.

– Vi hoppas på att kopiera idéer hem till Umeå som vi sedan kan utveckla här, förklarar Mikael.

Jag hoppar på en buss idag och tar mig ner till Stockholm. Därefter får vi se om jag lyckas ha fått mig en biljett vidare till någon bra stad söderut så man kommer till Tyskland relativt snart. Även om vädret verkar vara mot mig.

Ett par saker jag planerar att gå på (och som ni kan se) är Whistleblowing – Licht ins Dunkel, Reverse Engineering the MOS6502 CPU, Three jobs that journalists will do in 2050 och en massa om EU-politik samt informationsfrihet.

I övrigt finns även Chip and PIN is broken, the political philosophy of the Internet.

3 thoughts on “Umeårepresentanter på Chaos Communication Congress”

  1. I min opinion är detta helt felaktigt – vi bör skicka representanter som i alla fall duschat det senaste året.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *