Polisanmälan för att hitta prylar?

Jag sitter just nu hos polisen och inväntar min tur att få lämna polisanmälan. Åklagaren är på tjänsteresa tills imorgon men det senaste jag hörde var att mina datorer väntade på teknisk utredning. Det var någon månad sedan, totalt har det passerat 8 månader sedan tillslaget.

Tanken jag har, som jag förvisso fick från en vän, var att om jag anmäler misstänkt borttappade datorer hos tekniska så måste de utreda att de finns där åtminstone. Så jag får veta att de inte tappat bort dem utan faktiskt har något slags kösystem.

Intressant var att mannen före mig sade “Då tar vi och bättrar på statistiken”… Som att det vore bra att vi hade hög statistik för polisanmälan. Hum. Ja det är ju bättre att han går till polisen än är tyst ifall det faktiskt skett ett brott, men t.ex. min anmälan kan man ju fråga sig om det ens är ett nödvändigt ont. Att anmäla polisen bör rimligen vara ett tecken på dålig organisation.

Update: Det visar sig att mina prylar fortfarande ligger i kö hos tekniska (dvs IT-forensikerna). De kan ha 1 år i kötid enligt polisen jag talade med. Mm, kanske man inte ska ha fler poliser på gatan utan snarare fler poliser som faktiskt utreder brott…

Så det blev ingen anmälan lagd i alla fall, de bekräftade ju (muntligt förvisso men jag ids inte vara rättshaverist och skitstövel nu) att mina prylar är kvar. Imorgon när åklagaren Kjell Jannesson är tillbaka har jag tänkt ringa och faktiskt kräva tillbaka mina prylar. Skadestånd ahoy.

One thought on “Polisanmälan för att hitta prylar?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *