Fri musik för nedladdning hos CCOU

Nära på ett halvår efter inspelningsdatum så ids jag inte fippla mer och släpper helt enkelt bara iväg den ljudupptagning jag gjorde på Umeås folkmusikfestival Umefolk 2010. Kanske att man publicerar mer info och promotar det bättre vid tillfälle, men just nu vill jag bara få bort det från att-göra-listan. Jag har angett licensen Creative Commons 3.0 by-sa för maximal kulturell vinning.

Ladda gärna hem spelningen av Tor Lundmark och Nerverna @ Umefolk 2010 från fri kultur-föreningen Common Culture of Umeå. Uppskattar ni materialet så är det Tor Lundmark ni bör bemöda er att ösa glädje och nöje över. Tillstånd för publiceringen har fåtts av Garageland Records.

Tor Lundmark och Nerverna @ Umefolk 2010
by the CCOU bootleg department

Musikfilerna är kodade i Ogg/Vorbis (ett licensfritt ljudformat), så säg till om ni vill ha det i det licensproblematiska (och kassa) MP3-formatet istället (om du har en dålig mediaspelare). Eller källfilerna för den delen, ifall ni anser er kunna mastra ljudet bättre. Fast det är inspelat från videokamera, så mycket information är förlorad redan där.

Tor Lundmarks (och Songes) egna tidigare musik är utgiven i Creative Commons 2.5 by-sa på hans hemsida. Det är studioinspelat, så det låter förstås bättre än min bootleg, men jag ser ingen licensangivelse för materialet med Nerverna. Än i alla fall.

Anledningen till att jag inte släpper t.ex. FLAC direkt för att det är onödigt att släppa en massa dåliga versioner ifall nu någon kanske kliver in och styr upp ljudkvaliteten. Källfilerna tar ju mycket plats, så där är det bara en praktisk fråga. Och allt detta gör jag för att jag gillar musiken.

One thought on “Fri musik för nedladdning hos CCOU”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *