I sko heller dö

Imorse hittade jag äntligen, efter att ha gått igenom typ femtielva hårddiskar efter tillslaget, en kopia av den bootleg som gjordes på releasefesten med Glesbygd’n och deras skiva Tid’n Lid. Inte för att det var vad jag letade efter, men jag blev glad ändå. Att jag sedan faktiskt hittade det på en MP3-spelare som inte ens är min? Ah, kulturspridning som backupmetod…

Så nu sitter jag och spelar igenom bootleggen och hittar på egen text för en dialekt jag skamligen nog ej behärskar. Se det som mitt uppror mot Umeåpolisens passiva destruktion av min tro i rättsväsendet. Utöver det, se det även som motsvarande den drivkraft tillsammans med likasinnade som göds genom omvärldens sakteliga förfall.

Samhällets maskin, äter allt som håll oss fria.
men folket som lever här, oumbärliga som rötter,
och när västliga vindar svep bort vår profetia,
står vi med rak rygg kvar, stolt på egna fötter

Glesbygd’n – Betong

Kjell Jannesson, kammaråklagare, är mannen som “håller på med viktiga saker” (utöver devalvering av förtroende) och inte vill att jag ska ringa honom. Trots att han sprider misstankar som endast kan upplevas sanna om man rökt något mysko. Sådant jag endast trodde man pysslade med nere bland sörlänningarna.

Jenna upp i Norrland, hava ve syna å ve sett,
folke borti rosenbad, folk utan vett å etikett!

Glesbygd’n – Parasita

Igår snackade jag förövrigt med ett band i stan som ska göra något som inget oetablerat band gjort tidigare. Sorry, Let’s Bowl!, som har noteratsandra fronter lokalt, ska släppa sin EP i vår. Det låter inte nämnvärt coolt i sig, men håll utkik! När allt är spikat kanske ni klurar ut varför jag nämner det i detta inlägg.

Ikväll blir det än mer på ämnet. Diskussion om framtid. Skapande. Utveckling. För min del lite lagom påeldat av de desperata försöken från IFPI etc. att klamra fast vid en obefogad maktposition. Följande sjöngs inte på releasefesten, men är ändock backupad:

sen kommer dagen då vi alla bör, gå ut på byn å marschera
[skrika högt å propagera]
göra som alla andra göra, lyfta näven ännu mera

Glesbygd’n – Tomma ord för döva öron

I sko heller dö än å dansa efter din pipa. (Nu känner jag mig sådär supertaggad som bara ett självpeppande, egocentriskt blogginlägg kan få en att känna sig bara man sätter fetstil på rätt ställen.)

4 thoughts on “I sko heller dö”

 1. Borde inte dina datorer rimligen återlämnas då de knappast har något som helst bevisvärde i ett åtal gällande egenmäktigt förfarande (Dagligt tal, Stöld)?

  Kanske du borde börja fundera på att anmäla åklagare och involverade poliser för tjänstefel och/eller myndighetsmissbruk? Bara en tanke liksom för att få honom att börja svettas mer än han antagligen redan gör i rädsla för att du ska göra just det.

  1. Schkeptiska jag: Ah, fast misstankarna om dataintrång (som inte på något vis kan styrkas) och olovligt bruk (som inte rimligen kan gälla eftersom jag tillåtits sitta med samma icke-avtal i mer än 1.5 år) är ju kvar.

   Jag ska låta rättsfallet faktiskt rulla ut. De måste ju besluta om de ska lägga ner eller göra åtal. När det kommer ska jag omedelbart kräva skadestånd oavsett vad, eftersom jag haft en direkt negativ påverkan av detta rent ekonomiskt.

 2. Det här med Sorry låter ju coolt. Och mysko.
  Vad kan det vara? Släppa skivor gratis på nätet är ju inge nytt? Ge bort skivor? Borde ju inte heller va nytt.
  Kan det vara CCoU-idéen om USB-minnen??

  Får väl vänta spänt på släppet, då!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *