Politik i en påse

Jag har hittat en massa roliga artiklar och inlägg om Mona Sahlins handväska. Den kostar tydligen 6000kr. Fredrik Reinfeldts armbandsur kostar förövrigt 80000kr. Let’s turn this blog to FASHION!

Ja, för vad är det egentligen för typ av socialist som går runt med en tygpåse som kan finansiera min matbudget i 1.5 år? Mona Sahlin borde skämmas. Hon borde dessutom typ lära sig sy. Kanske t.o.m. lära sig tänka som framtidens drivna generation? Do it your-fucking-self, liksom. För det sunda förnuftet, skillsen och miljöns skull.

Fredrik Reinfeldt lever i alla fall upp till sin moderathet. Det är respekt. Det är sådant som får högerblocket att vinna riksdagsvalet 2010. Hyckleri är dåligt.

Men vad är poängen med så påkostad klädsel egentligen? Det hela får mig bara att tänka på Foki, aka förkroppsligandet av kawaii. Det meningslösa konsumerandet för fåfänghetens skull. Nej, för bövelens. Jag tycker om det Erik Josefsson sade när han bodde i vårt kollektiv under CCOU: “Allt i lägenheten är bara funktion”.

Lampknappar, vad är det? Koppla in kabeln bara!

Resursslöseri i sig är rent skamligt. Fast själv skiter jag i miljöfrågan egentligen, det handlar för min del om latheten och framtida generationers kapacitet att överleva. Skyfflar vi bort all produktion till Kina och kompetensen till Indien, då kommer det att spela ännu mindre roll om vi släcker lampan i den förnybara elproduktionens Norrland.

Gör det själv. Gör det nu. Få andra att göra likadant. Inspireras.

4 thoughts on “Politik i en påse”

  1. Rakio: Jag ser inte problem och förstår således inte frågeställningen. 300 kronor i månaden betyder 10 kronor om dagen i utgifter. Det är inga problem för en ungdom som kan plus och minus.

   1. Nu var du nog allt lite högmodig och nedsättande mot folk igen.
    Finns nog inte alltför många som lever på 10kr om dagen.
    Nog bara möjligt om man drar in på allt möjligt.
    Nej, du behöver inte ge en lång förklaring eller förklara dig alls.
    Men vissa saker verkar du ta för givet eller underskatta.

    1. Jag menar inte att vem som helst skulle _vilja_ göra det. Jag är ganska dum i huvudet som har det som utmaning. Däremot tycker jag inte att det är ganska svårt att hur man skulle kunna göra det, ifall man nu är dum i huvudet och försöker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *