“Klubbstart i DIY-anda”

Evelina Burström inspirerar till att starta klubbverksamhet i DIY-anda. Även om hon menar att det ö.h.t är ett alternativ att “som många andra kan ni köra era Spotify-spellistor av kända electro-låtar”. Fast jag tycker mig känna av lite less-het i den meningen…

Det pratas ofta om Umeås DIY-kultur (do it yourself), ett sinnelag som verkar genomsyra större delen av nöjeslivet. Gör ingen annan det så gör jag det själv – och om någon redan gör det så ska jag göra det ändå, fast på mitt sätt.

Och ska det vara DIY 2.01k så är det väl deltagar- och amatörkultur som gäller för att det ska vara något nytt på klubbarnas spelplan? Inte för att klubb-besökarna vill ha något nytänkande och häftigt – de vill ha hög, kass musik och sprit. Fast att försöka erbjuda fulkultur åt folket tycker jag man borde ändå! Det är ju kul åtminstone.

Inom en månad tycker jag man hinner styra upp en inledande Common Club of Umeå, inte sant?

6 thoughts on ““Klubbstart i DIY-anda””

 1. Utomhusrave i i20-skogen med flera sorters dunk, så fort temperaturen tillåter, nu kör vi, awesome, lets go!

 2. Vilken dag blir bra? Ska man köra onsdag, aka lill-lördag? Så man inte måste konkurrera med retardklubbar. Eller annonserar vi det som “förfestklubb”?

  Blir det Verket, som vi nämnt tidigare, och vilket datum ska vi sikta in oss på? Jag tycker typ så nära om 4 veckor som möjligt. Det skulle vara den 9 februari. Shall we? Ska jag gå och snacka med Verket och boka in 9 februari eller finns något annat förslag med motivering?

  På 4 veckor hinner man lätt med allt som behövs.

  Kortfattat: Lars, du suger. Att skjuta upp saker betyder att de inte blir gjorda. Gör, gör gör. Nu, nu, nu. Jag hann inte ens höra om er piratfestival förrän den var “uppskjuten”. Sluta suga!

 3. Haha, jag blev påpekad av Isak att onsdag är en dålig dag och att 9 februari är en tisdag!

  Men nåväl, jag tycker därikring åtminstone. Annars blir det bara påskjutet i evigheter. Jag testade gå förbi Verket idag, but I fail i tid! (och jag vågar inte maila eftersom Hotmail hatar mig ändå… och de använder Hotmail…)

  David har ju förvisso bäst kontakt med dem, så jag tycker vi kollektivt överför det ansvaret på honom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *