Ännu mer konstig censur på VK.se

Nu blir jag ju nästan bara förvirrad och less. VK.se’s bloggkommentarer genomgår värre filtrering än vad jag hade kunnat tänka mig. Jag kommenterade min förra kollektivinneboende Alejandros blogginlägg om branden på Geografigränd 2.

Tack för din medverkan.
Din kommentar har dock ej godkänts för publicering då den strider mot våra grundregler, vilka finns beskrivna på vk.se.

Hot dang. Jag måste ju ha skrivit något uppviglande till brott, kränkande mot en massa människor eller något tänker jag. Men så var det ju inte riktigt:

Din nekade kommentar:

Kanina: Jag instämmer med Alejandro att det var ren och skär positivitet även för mig att huset brann ner!

What the fuck? Jag bodde själv i husjäveln och behövde sova hos min vän Tistou i ett närliggande hus den natten. Dvs, istället för i mitt hem som de följande dygnen höll på att brinna och ryka och jävlas. Jag bodde i samma kollektiv som Alejandro – som i sitt inlägg nämner att det var tur för honom själv. Precis som jag alltså. Eller är det något jag missat?

Borde min kommentar egentligen ha tillåtits? Borde Alejandros blogginlägg tas bort om de ska vara konsekventa i sin censur? Borde VK.se-redaktionen kanske vara mindre trigger-happy?

Eller behöver jag bara fylla i på kommentaren att jag bodde där? I så fall, kära läsare, vill jag väldigt gärna veta vad det faktiskt skulle ge. På vilket sätt det ö.h.t. skulle legitimera min kommentar mer än om den informationen utelämnas.

Jag orkar förövrigt inte längre länka alla VK-censur-inlägg, så jag taggar dem nu med “VK-censur”. Nästan ordvitsigt likt PK-censur, nu när jag tänker på det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *