Stöld vs piratkopiering

VK skriver om någon som stal 37 tv-spel och 6 CDs. Min omedelbara kommentar är förstås:

Varför gick hon inte bara in på The Pirate Bay och laddade hem det istället?

Hade ju sparat på samhällets resurser och inte inneburit någon förlust för spelföretagen. Men ändå gjort människor nöjdare i det stora hela och undvikit att förstöra någons liv.

Fast hon verkar ha varit dömd sedan tidigare. Då var det säkert något som inte gick att piratkopiera. Men om det hade varit det så är ju min tes ganska stabil!

2 thoughts on “Stöld vs piratkopiering”

 1. Detta jag sagt hela tiden, ni är simpla tjuvar hela bunten, ni väljer olika tillvägagångssätt men orsakar ändå samma skada.
  Sen har några av er mage att förneka detta i samma stund som ni sympatiserar med de mer gammeldags tjuvarna.

  Betala för er eller lyssna på radio!

 2. B. Karlsson: Jag tror du missade min komiska poäng i att – om man måste se det så – piratkopiering är bättre än stöld.

  Piratkopiering är även bättre än piratförsäljning. Hade ryssar och kineser haft bättre internetuppkopplingar skulle maffians försäljningsinkomster minska drastiskt.

  Att piratkopiering minskar antalet vad du kallar “gammeldags tjuvar” betyder snarare något positivt än negativt. Särskilt med tanke på att samtliga vetenskapligt trovärdiga undersökningar som någonsin gjorts på ämnet visat att fildelning gynnar “den legala mediaindustrin” i stort.

  Så nä, vi är inte simpla tjuvar. Vi är själva kreatörer och delar med oss.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *