Winnerbäck är en riktig artist

Lars Winnerbäck kommer till Umeå. Kommentarerna goes wild på VK-webben:

Humlan vet vad riktiga artister är

I beg to differ… Alltså, okej. Jag tycker inte att Roger Pontare eller Alannah Myles är särskilt suveräna eller så, men det är ju helt irrelevant i Kulturnattas fall. Själva poängen med Kulturnatta är ju att peka på allt jävla annat som görs i stan under de <24 timmarna. Typ 300 kulturarrangemang på en och samma dag – och att ha en relativt känd större artist är väl mest för att dra in den stora, grå massan till centrum skulle jag tro. Så att de tillåts uppleva det lokala amatörkulturlivet också.

Och även om t.ex. Nordman eller Thomas Di Leva inte marknadsför sig själva lika hårt eller formulerar lika tomma metaforer så fylls rådhustorget i Umeå år efter år. Oavsett väder. Så helt fy skam verkar det inte vara oavsett vad jag eller ovanciterade skribent tycker om artisterna ifråga.

Men vidare till själva poängen och varför jag reagerade ö.h.t. på den där kommentaren. Well, sedan när var Winnerbäck något exceptionellt? Tacka vet jag t.ex. Kreti och Pleti som visar vad Winnerbäck egentligen går för:

[youtube b3iAja8O2Ts]
Som att Lars Winnerbäck skulle vara särskilt mycket mer märkvärdig än det här…

Att sedan Humlan är de som kräver betalt för att man ska få engagera sig ideellt kan även ha hjälpt till att få bägaren att rinna över i det här fallet. :)

One thought on “Winnerbäck är en riktig artist”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *