Kvinnonedladdning, wtf? Afghanistan löper amok

Det här är ungefär så fel som det kan gå. Dels rubriksättningsmässigt, men även själva innehållet i artikeln.

Dömd för kvinnonedladdning fri. Liksom, wtf? “Kvinnonedladdning, är det porr vi snackar om då” frågade jag mig själv och tänkte på tankarna kring feministisk porr som Habib alltid tar upp.

Men nä, så var det inte. Det här handlade om reportern Perwiz Kambakhsh i Afghanistan som laddat ned en iransk text från internet om att profeten Muhammed inte hade brytt sig om kvinnors rättigheter. Först dömdes han till döden för detta oförlåtliga brott – något jag gärna likställer med fildelning.

Bra det! Utrota journalistpacket! Fast tyvärr kom ju Carl Bildt med sina kompisar och klagade – så det blev endast 20 år fängelse istället. Detta ynka straff trots att reportern även hade spridit texten till sina vänner! Skandalöst!

…men nu slutar jag med sarkasmen…

Jag undrar vid det här laget hur fan saker och ting faktiskt fungerar där nere i retardland. Hur det faktiskt kan gå runt. Om man ö.h.t. betraktar det som ett brott att ladda ner [och länka] text, särskilt sådant som kritiserar något. Jag menar, kan man ens ansluta till internet utan att bli bombarderad med texter som – i Afghanistan – kan ge en dödsstraff?

Nu blev duden visserligen friad i slutänden, men att domen ö.h.t. någonsin föll tyder väl på att situationen där nere är ren och skär jävla katastrof? Så jag ställer mig ett par frågor till Sverige, som idag ställer upp med militärstyrkor där nere. Inget ont om det i sig – ett gott syfte för militären må jag säga – men what the shitcrap? Vad händer där egentligen?

  1. Varför skulle vi vilja skicka fredsbevarande trupper till några som dömer till döden för fildelning? Hur kan man bevara “fred” i en så retarderad nation?
  2. Om vi skickar folk av humanitära orsaker, varför inte skicka med lite bandbredd och datorer? Ge afghanska dumstolen tillgång till 4chan så får de se what they’re dealing with.
  3. Demokrati föder demokrati. Kommunikation, öppenhet och informationsutbyte. Piratpartiet Afghanistan, var är ni? Fast det kanske redan var demokrati där nere, sedan USA frigjorde nationen… Eller hur var det…

Damp, aids och röw. Under Sundsvall börjar Israel.

5 thoughts on “Kvinnonedladdning, wtf? Afghanistan löper amok”

  1. Vakna upp, det finns redan idag folk i Sverige som blir straffade för att de sprider “fel” information. Titta bara på TPB-rättegången.

    Visst, det är inte lika hårda straff, men det är ett steg längs samma väg.

  2. Du får ursäkta mig, men jag lyssnar/läser inte ord som följer uttrycket “vakna upp” :)

    Men i vart fall så tycker jag att begreppet “fredsbevarande” är intressant av just anledningen: Är det verkligen _fred_ vi bevarar? Kan man kalla det så?

  3. Undrar hur världen skulle se ut om alla tvingades browsa 4chan en månad innan de fick tillgång till resten av Internet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *