Christian Engström rapporterar från EU-parlamentet

Christian Engström rapporterar från “ministerkavalkaden” i EU-parlamentet. Läs hans inlägg i sin helhet. Det är klart värt det för att få lite insikt i hur saker rullar där nere nu. Han har vidare skrivit om vad som väntar PP i EP nu i höst, vilket är ungefär detsamma som nämnts otaliga gånger i valrörelsen och dylikt, men det är inte vad det nedan refererar till.

Säg till om ni fastnar för samma sak som jag gjorde. Jan Albrecht, de grönas representant i LIBE (utskottet för mänskliga rättigheter) i EP är en av Christian Engströms polare där nere i Bryssel/Strasbourg/snobbland. LIBE blev besökt av Beatrice “Berlusconi” Ask, vår underbara justitieminister. Christian Engström rapporterar.

Jan Albrecht ställde en fråga till Ask om det inte vore lämpligt att försöka utvärdera hur effektivt massövervakning på bred front egentligen är innan man inför en massa sådana system. På det svarade Ask att inom politiken har man inte tid att vänta på utvärderingar. Hm, hm.

Är det inte precis det som politik och övrig formaliabyråkrati faktiskt alltid gör? Tillsätter utredningar, väntar på svar, utreder något nytt och sedan ett par gånger till.

Det är ju av just den anledningen som politik faktiskt är bra, för att radikala skillnader inte sker. Vill man genomföra något behöver man arbeta aktivt under en lång tid och ha många på sin sida. På så vis får t.ex. motståndsrörelser som Piratpartiet chans att stoppa skiten om makthavarna tycker Fel™.

Visserligen blir det tråkigt med formaliacrap och många utesluts således, men hellre det än att man har en revolution om året så att säga. Miljömuppar och stenkastarvänstern i all ära, men jag vill inte att de ska ha något att säga till om när jag skjuter djur i skogen eller importerar barnarbetare från Afrika! Man måste orka hålla fast vid sin politiska övertygelse längre tid än sina tonår, kort sagt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *