Importscript från blogg.se

Jag håller på att knåpa ihop ett import-script så man kan mata över blogg.se till WordPress. Förmodligen kommer det att sparas i en WXR-fil (dvs RSS med extra metadata).

Jag googlade runt lite men hittade inget vettigt verktyg för just detta. Det krångliga är väl att även bevara bilder och sådana bifogade saker, men det borde inte vara omöjligt att fixa rätt kvickt. Kommentarer känns jobbigt att meka in, men är ju en nödvändighet… Känner ni förövrigt till ett verktyg (med god funktionalitet) som gör detta redan så jag kan strunta i att koda det så hojta!

Detta hoppas jag i alla fall kan hjälpa folk att byta från den proprietära, utdaterade crap-blogg.se-plattformen. Frågan är om jag släpper källkoden till själva verktyget dock, med tanke på vilket fulhack det verkar bli. Man kan ju inte visa upp kod man skäms för ju! :)

3 thoughts on “Importscript från blogg.se”

  1. Skriv det som en WP-plugin istället, då kan du enekelt spara ned alla bilder och enkelt lägga in alla inlägg i databasen.

    1. Dock innebär det att man skulle behöva installera pluginet, vilket man inte kan om man t.ex. tänker använda sig av wordpress.com. (nu hoppas jag att man ö.h.t. kan importera på wordpress.com…)

      Vilket innebär att man då skulle behöva en annan wordpressinstallation för att importera och sedan exportera. Vilket är smidigt då att skicka med attachments inte är krångligare än spec-mekade taggar i WXRen.

  2. Lyckades du fixa nåt bra? Jag tänkte försöka importera min blogg från blogg.se till wordpress, men jag förstår inte hur man gör…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *