Noliaefterskalv och Open Source på politisk väg

Vi har fått in alla medlemmar i Pirateweb nu från Nolia och verkar ha cementerat medlemsantalet på 50k+ i Piratpartiet för stunden. Kika på dessa fina bilder som Frank Drotz tog under Nolia innan du scrollar ner alltför långt så får du se hur kul vi hade!

mikel_saljer_floppydrive_for_180kr_exkl_momsskrotsortering_efter_varje_dagpiratgrillning_pa_nolia
camillas_pirathundpiratnolia_i_ett_notskalmikel_makitar_med_slips_pa_huvudet
Fler bilder finns såklart, men jag funderar på om vi inte borde fixa ett lokalt bildgalleri… Vilket inte direkt är en ny tanke…

Men över till mer intressanta saker – framtiden! Norra distriktet i Piratpartiet hade möte igår och gjorde ett principbeslut på att man stödde engagemang för att ställa upp i lokala val (kommun och landsting). Riksstyrelsen hade också möte igår, men där har jag inte inhämtat några rapporter från än.

Så vad ska man ta upp på kommunal nivå? Diskussionerna är fortfarande ganska heta på vadnärvarhur man ska kika på dessa frågor. Jag har nämnt tidigare att min största drivkraft förmodligen är open source-initiativ. Därför passade det väldigt bra att Umeå Kommun i våras blev färdig med en analys om att minska kostnaderna inom IT-sektorn med hjälp av open source-mjukvara.

Jag blev tipsad av Nicklas Sandström (m) som skickade över dokumentet och ska börja läsa igenom den 29 sidor korta PDFen. Den verkar bland annat referera till andra kommuner samt t.ex. Münchens open source-satsning.

Nu ska vi bara få folk att förstå skillnaden mellan fri och gratis, för att sedan arbeta på olikheterna mellan “öppen källkod” och “fri mjukvara”. Men det nämns lite hastigt i rapporten i alla fall vad jag har sett hittills…

6 thoughts on “Noliaefterskalv och Open Source på politisk väg”

  1. Robert Andersson: Jamen bra, då blir det ju Open Office man ska satsa på alltså. För MS Office stöder ju inte något öppet format från 2000-talet i alla fall .)

  2. MMN-o: Jodå, med plugins så är det fullt möjligt att producera och läsa ODF-filer. Typ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *