The Pandeya Bay

Jag är skeptisk.

Vad Hans Pandeya säger är att de vill göra i princip som Spotify. Fast med 4 weeks notice.

När GGF tar över The Pirate Bay om fyra veckor ska tjänsten vara helt laglig, sade han. Till dess måste överenskommelser ha nåtts med rättighetsinnehavarna till det material – musik, filmer och annat – som finns att ladda ner på sajten.

Modellen Hans Pandeya målade upp var att alla fildelare hyr ut en del av utrymmet på sina hårddiskar. Därmed kan de tjäna pengar på fildelningen, samtidigt som rättighetsinnehavarna kompenseras.

Yeah right, säger jag bara. Pandeya säger att tekniken är krånglig. Jag säger att tiden är knapp. Jag förstår vissa delar av tänket, men inte hur det kan ö.h.t. tänkas genomföras i praktiken.

Om vi säger såhär: Lyckas de blir jag imponerad. Men jag blir nog mer sannolikt bara irriterad. Jag håller med bl.a. rsms och TPB själva till viss del hur saker och ting är tänkt. Säkerhet i varumärket (sedan när vågar man förlita kvalitet på kommersiell verksamhet dock, som det faktiskt blir nu?) och att vad som inte utvecklas dör på internet. rsms verkar i alla fall ha börjat känna tvivel om Pandeya.

Min omedelbara kommentar fällde jag på vk.se och trodde det var ett sent aprilskämt. Dagens tankar skiljer sig inte särskilt mycket…

I vart fall har jag förtroende för att alla som hjälpt till med TPB inte springer och latar sig nu. Worst case scenario är väl att det här är det nödvändiga offret vid altaret för att få kraft att driva informationspolitik på högvarv. Praktiskt.

Men nåväl. Interesting times, my friends. Interesting times. Jag är för koncentrerad på mina egna projekt just nu för att bedriva en aktiv nätpolitik. Nörderiet, dålig dygnsrytm och knarkhackandet som prioriterades bort i valrörelsen och så.

2 thoughts on “The Pandeya Bay”

  1. Man hoppas verkligen att TPB landar med fötterna före så att det inte är ett PirateGate med Refaat el Pandeya vi ser början på…

  2. VKs TT-feedsystem verkar suga och de har samma artiklar som uppdateras genom att nya artiklar postas. Jag hittar inte min kommentar nu i efterhand .D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *