Yttrandefrihet i all ära

Internet är bra, fritt och öppet. Alla kan skriva, tycka till och göra nästan vad som helst.

Men ibland känner jag tvivel. Ska verkligen alla kunna säga sitt? Internet vore så mycket lättare om man kunde kontrollera det. Så jag personligen kan kompetenskonkursförklara vissa individer.

Inga övriga kommentarer till länken. Den typen av beteende bör ej uppmuntras. Det är det enda sättet att övervinna influenser av IQ-befriade inlägg på nätet.

Men jag tror inte hon gör om det där misstaget, efter den kommentarstorm hon nog får. Så internet kanske botar sig självt från retardering.

Jag gillar ändå internet. Trots att det finns element som jag inte tål personligen.

2 thoughts on “Yttrandefrihet i all ära”

  1. Vad jag tror alla missat är vad Qarlsson försökte säga. Om de unga män som röstade PP lägger så stor kraft på att regering och riksdag våldtar det svenska folket med IPRED, FRA etc. borde de även bry sig om individerna som blir våldtagna.

    Det är alltså en fråga om strukturell våldtäckt mot individuell dito. Så vad hon menar är våldtäckt som våldtäckt – hur ska de/ni/vi ha det? :)

  2. Grejen är ju dock att det finns lagar mot våldtäkt som upprätthålls av polis och andra myndigheter. Man kan lägga mer resurser på det, eller utveckla metoderna, men rent juridiskt (politiskt) så finns det redan en handlingsplan här.

    Gällande vad Piratpartiet kämpar för är ju att det finns lagar som ska skydda demokratins grundpelare, men som riksdag och regering aktivt bryter och motarbetar.

    Så i det första fallet, med personvåldtäkt, så är det inget principiellt fel. Endast taktiskt/metodiskt. I det andra fallet, demokrativåldtäkt, så är det ett grundläggande fel i de makthavande situationerna. (och ifall man ska ta itu ordentligt med det första bör det andra inte ens vara en diskussion)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *