Umeå, piraternas högfäste

Umeå, en stad i norr. Var tionde röstberättigade invånare är pirat. Piratpartiet intar Bryssel med Umeå som näst pirattätast kommun i Sverige enligt valnattens resultat. Riksdagsvalet 2006 var Umeå tredje tätast.

Det är bara Orsa kommun som är tätare, men då var röstmängden 200 vs 4000 typ. Västerbottens län är enligt valnatten näst starkaste piratlänet dessutom, efter Östergötland.

Vi har gjort ett strålande jobb i Umeå, med många engagerade, drivna och allmänt duktiga pirater. Men hela Västerbotten borde ta åt sig av äran att ha skickat pirater till Bryssel! Ja, plural, eftersom Amelia Andersdotter kommer att få åka ner som observatör i förberedelse för det eventuellt strax genomtvingade Lissabonfördraget.

Om det blir av – på gott och ont – har Piratpartiet alltså lyckats skicka två kandidater med rösträtt till parlamentet. Men vi vet alla att det är engagemanget att driva frågor och engagera övriga parlamentariker som gäller – inte den ynka 1.2 promille röstlängden.

En stor applåd åt oss alla – men det är inte läge att slappna av.

Imorgon, tisdag, klockan 18:30 på Hamnmagasinet kommer vi att hålla en valrörelseanalys. Vad har vi gjort, vad kan göras bättre inför nästa års nationella val och hur gör vi Umeå/Västerbotten till pirattätast i Sverige? Kom gärna dit och träffa andra som gjort att Piratpartiet fått mandat, fika lite gott och kom med synpunkter på hur ni tycker att arbetet ska se ut framöver.

Har ni inte möjlighet att komma? Skriv exakt vad ni tycker och tänker på forumet, så tar vi upp det imorgon på mötet!

På onsdag blir det piratfika igen, men vi använder det mötet för att snarare bestämma hur ofta vi möts framöver. Det är ju dels sommarlov, men även har vi inte samma behov av fysisk närvaro nu efter valet. Utöver tisdag träffas vi alltså även på onsdag, 18:30 på Hamnmagasinet. Då blir det nedvarvning och framåtblickande.

One thought on “Umeå, piraternas högfäste”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *