Hadopi-lagen och ogranskande media

Min kommentar om Hadopi-lagens nyhetsrapportering på DN.se.

Att stänga av användare från internet är inte det enda dåliga. Hadopi-lagen innebär även att sökmotorer som Google och The Pirate Bay numera, i Frankrike, enligt lag endast får referera till material godkänt av “Höga Myndigheten för […] Skydd av Rättigheterna på Internet”.

Det här är alltså i princip exakt samma sak som Kina gör när man endast tillåter tillgång till myndighetsgodkända sidor. Ren och skär censur av Internet, vilket är ett uppenbart kränkande av informationsfriheten – en enligt samtliga demokratiska nationer en mänsklig rättighet.

Det är pga denna utveckling som jag är pirat och ska rösta som sådan den 7 juni.

Hur kan denna del av Hadopi-lagen falla bort så fort lata, ogranskande pappersmedia börjar publicera grejer? Lite mer engagemang kan de väl ha när de faktiskt har det som jobb?

Men det förstås, de kanske sneglar på restriktionsspåret som Rupert “Retard” Murdoch fastställt? (fast det tror jag inte) Retarden har i alla fall lovat att “den nuvarande interneteran snart är över”.

Hah, fuck you Murdoch.
This is my internets.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *