Piratbesök på högstadiet

Jag skriver snett på tavlan och pratar piratpolitik. Foto: Jan Nilsson
Jag skriver snett på tavlan och pratar piratpolitik. Foto: Jan Nilsson

Jag fick en inbjudan igår av Jan Nilsson, rektor på Mariaskolan i Umeå, att komma och representera Piratpartiet på en samhällslektion på deras högstadie. Tidigare har de haft Hans Wallmark (m) på besök, och har även planer på någon från den andra sidan att komma och prata.

Jan träffade jag första gången på Rådhustorget i Umeå när han stannade mig efter en FRA-demonstration där jag talade. Han är en moderat som bevisligen ogillar den moderata övervakningspolitiken. Min förhoppning är att antalet Jannar växer och får igenom en tydlig ändring i moderatpolitiken. Då kanske vi slipper den successiva avskaffningen av rättssäkerhet, personlig integritet och informationsfrihet på det sätt som sker i Sverige och Europa idag.

…och jag måste bara säga att det känns bra att som piratpartist vara ideologiskt obunden. Jag känner på mig när jag pratar dock att jag använder “färgade uttryck”. Fast jag varvar det nog med blått och rött, så det jämnar nog ut sig i längden. Det vore dock skönt att kunna använda mindre subjektiva begrepp. Piratpartiet arbetar ändå på princip- och inte ideologibasis. Objektivitet rules!

När Piratpartiet fått de andra partierna att också bli “piratpartier + sin egna grej” (eller i andra ordningen) så får den politiska teatern återgå bäst den vill till pajkastande åt vänster och höger.

One thought on “Piratbesök på högstadiet”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *