Ännu en undersökning ger PP EU-mandat

Piratpartiet får 5% av rösterna till EU-parlamentet om det är val idag, säger en undersökning gjord av Demoskop på uppdrag av Expressen. Det här är alltså den andra undersökningen i rad som säger det, först ut var Synovate vars resultat publicerades i DN.

Vad som gör mig lite nedstämd är dock att TT-artikeln även säger att “endast 22 procent svarar att det är helt säkert att de ska rösta”. Det viktigaste är just att alla som kan går och röstar. Inte bara Piratpartiet liksom, utan alla. Låt oss styra upp det bästa valdeltagandet någonsin i ett EU-val denna gång!

Piratpartiet ställer upp i EU-valet.
Rösta senast 7 juni!

PS. Det finns t.o.m. en prognos som säger att Piratpartiet ska få 2 mandat med 8.5% av rösterna. Awesome.

2 thoughts on “Ännu en undersökning ger PP EU-mandat”

  1. Det är dock inte svårt att förstå varför folk väljer att inte rösta, dock.

    Anledning a: Rösten påverkar inte, eller i fel riktning. (s) och (m) har röstat i stort sett identiskt i parlamentet. Junilistan har röstat för en hel del konstigheter. (mp) likaså. Att hitta ett (med svenska mått mätt) vettigt röstande parti i EU-parlamentet är svårt. Sedan är det ju ytterligare ett problem att det är sällan som beslut går igenom som inte är väl förankrade bland de allra flesta partigrupper i vilket fall.

    Det görs inte politik i parlamentet, det görs teater.

    Vidare så har EU använts som syndabock av regeringen vid så många tillfällen att det inte är så konstigt om de flesta väljer att inte ge sitt godkännande till institutionen i fråga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *