Röster om varför man ska rösta

Varför ska man rösta i EU-valet? …vem svarar bäst på det? Jo, de engagerade och väljarna själva. Piratpartiet bad medlemmar skicka in videosnuttar där de förklarar varför det är viktigt att rösta. Resultatet såg jag alldeles nyss postat hos Johanna Julén (EU-kandidat), som bl.a. medverkar i videon.

[youtube ITkRIjAdDfg]

Helt klockren idé som är genomförd av Snild Dolkow, en av EU-kandidaterna för Piratpartiet. Jag gillar resultatet starkt.

Frågan jag ställer mig när jag ser detta engagemang från EU-kandidater är varför in i helvete inget annat parti faktiskt är lika engagerat och kreativt som Piratpartiet.

 • PP bygger saker själva – inte någon galet dyr reklamfirma.
 • PP producerar själva – till och med all webutveckling.
 • PP är en del av engagemanget – pirater vill göra saker hela tiden!

7 thoughts on “Röster om varför man ska rösta”

 1. Var kan jag ladda ner filmerna?

  ThePirateBay???

  …eller ska jag och hela piratrörelsen fortsatt vara totalt beroende av att inte någon direktör på YouTube drar ur kontakten för oss?

  Sveriges Radio stänger av demokratin med en lätt knapptryckning…
  YouTube stänger av demokratin med en lätt knapptryckning…

  Jag vill ladda ner fullskärmsversionen från The Pirate Bay !!!

 2. Till att börja med kan du ju ladda hem x264-encodade versionen från YouTube med random tjänst du kan hitta genom att googla på “rip youtube video”…

  Men sedan så kan du ju kontakta någon av de tre kandidater jag nämnde som drog ihop det hela, så har de nog närmare info. För att läsa mer om dem samt se kontaktuppgifter så finns kandidatpresentationerna.

 3. Hans: Det är lugnt, jag sitter på allt råmaterial och den h264/aac-kodade mp4-filen. Vill du ha mp4:an är det bara att maila. Du kan lägga ut den på TPB sen om du vill; jag orkar inte.

  En fullskärmsversion känns inte särskilt lönt när råmaterialet kommer från webcams. ;)

  Och Mikael, en liten rättelse: Nipe gjorde inget annat än att skicka ut medlemsmailet som jag skrivit (eftersom jag inte har tillräckliga rättigheter i Pirateweb). Och Sandra stod med som ansvarig för piratpartiets YouTube-engagemang (ett ansvar som lämnats över till någon annan nu).

  Idén kom jag på i söndags kväll när jag läste Christians blogg, och klippningen har jag slitit med själv, på praktiskt all min lediga tid den här veckan. ;)

 4. Snild: Nu ändrade jag så du får 100% cred för genomförandet. Nipe och Grosses namn får leva kvar bland kommentarerna .)

  En max 30 sekunder lång version hade varit bra också, tycker jag. Då kan man visa som ett reklamklipp typ. Jag skulle nästan kunna ta källfilerna och bygga något sådant, Snild.

  Fast jag mailar mer om det senare, när jag vet hur mycket tid jag har .)

 5. ni tror inte att medierna kommer att kasta sig över bilden en av personerna håller upp som en bekräftelse av deras konspirationsteori om att alla som vill få ett övervakningsfritt internet tillhör barnporrindustrin.
  räknar med att marklund kommer att ha skrivit någon vinklad krönika med lösa verklighetsgrunder (kanske att hon söker efter “barnporr” på samma sida som hon sökte efter stockholm stoners och fick 80000 nedladdningar) om det inom ett par dagar.

 6. Haha, nä. Huruvida det kommer någon som klagar på en bild som passar på en studentplansch tror jag är ganska orimligt. Riktigt så rutten är inte världen. .)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *