Ipredinated S02E04: Motgång hos mina medkämpar

Jan Guillou och övriga, som mig, upphovsrättsinnehavare och kreatörer i Sverige har stött på motstånd! Nätoperatören Ephone med personuppgifterna för första Ipred-fallet har sagt ifrån på bevisgrund. Ephone anser att beviskraven måste ställas mycket högt för att kunna kräva ut annars enligt lag skyddade personuppgifter. Skärmdumpar kan ta sig i röwet.

Och Ephones VD säger att om domstolen kommer fram till att de ska lämna ut kundens namn så kommer de att göra det.

Fast helt bulletproof verkar det ju inte vara. Tyvärr pysslar inte vinstdrivande företag med civil olydnad eller motsvarande, det får vi överlämna till folkrörelsen med fildelare.

Solna Tingsrätt säger att de siktar på att vara färdiga med första Ipred-fallet innan midsommar. Hoppas de håller samma schema för mig också!

Förhoppningsvis är Telia, som medverkat mången gång i SÄPO-samarbete för avlyssning och dylikt, mer villiga att lämna ut uppgifterna! Så jag slipper någon uppkäftig ISP som värnar om sina kunders djupt demokratiskt stadgade rättigheter.

Vi i Piratpartiet tycker givetvis att för icke-kommersiella syften ska fildelning vara tillåtet. … men det säger ju sig självt, fildelning är inte kommersiellt per definition. Det är ett uttryck som del av socialt nätverkande.

8 thoughts on “Ipredinated S02E04: Motgång hos mina medkämpar”

 1. Jag satt och funderade lite nu under dagen på just det här med fildelning, och jag har studerat ämnet lite närmare i musikbranchen ta tex band som metallica och egentligen alla metalband från början av 80-talet fram till idag. Hur har dom blivit så stora som dom blivit!? jo det är jävligt enkelt dom bytte och gav bort varandras demos just för att folk skulle upptäcka dom och komma på spelningar.

  så vad kan vi dra för slutsats?

  Enligt mig så har dom stora banden OSS fildelare allt att tacka för att dom har blivit något i denna värld.

  tänk om fildelningen inte hade funnits då hade ju tex abba inte funnits (inte för att jag skulle sörja över det då jag är ett METALHEAD) eller metallica kreator, venom mfl.

  så varför instifta lagar som kränker våra rättigheter som människor och medborgare i ett samhälle? Jag har inte lyckats fatta att dom ens orkar lägga energi på det…

  Och så kan man återgå till metallica som jag ser det var det bandet som faktiskt satte igång hela processen mot fildelning då dom stämmde napster.

  och jag vet att jag är off topic men det kändes ändå som om detta var tvunget att komma fram!

  sharing is caring just ask metallica!

 2. Xerxes: Även Unni Drougges ord är värda att läsa från att hon valde att lägga ut sin senaste bok (i ljudboksformat) på The Pirate Bay:

  Här är ett citat från vad hon sagt:

  När jag gavs ut på Piratförlaget (med Guillou/Marklund som delägare) skänktes böcker bort i parti och minut till riksdistribuerade tidningar. Ett ledande dammagasin lät trycka upp en av mina titlar i 80 000 pocketexemplar som sedan låg inplastade ihop med tidningen. För detta erhöll jag inte en krona, eftersom förlaget ansåg – och säkert med rätta – att jag därmed fick en mängd nya läsare. Och då är det plötsligt inget fel på fri spridning av en författares alster.

 3. MMN-o ja du har så rätt det glömde jag bort totalt! tack för att du påminde mig ^^ tackar ödmjukt!

 4. Sen vore dte ju intressant om någon begärde ut uppgifter från Bahnhof, och lyckades med det, så vi får veta vad rätten säger om deras beslut att inte lagra uppgifterna (och alltså inte kunna lämna ut dom).

  Men det lär APB akta sig för, dom vill ju inte få något prejudikat som legitimerar Bahnhofs metod eftersom då kommer troligen de flesta andra att följa efter. Men så länge det finns en risk att en operatör som inte lagrar åker på en smäll så kommer dom stora att fortsätta lagra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *