“Nu är det inte så bråttom längre”

“Nu är det inte så bråttom längre” kan jag tänka mig att man sitter och tänker vid det stora runda bordet i regeringens dungeon. FRA-avlyssningen är uppskjuten till 1 december nämligen. Men nu har man ju inte final i fotbolls-VM att skynda hem till!

Orsaken är att regeringens kompletteringar av signalspaningslagen fortfarande är under “omfattande och noggrann” beredning. Kabelspaningen föreslås nu dra igång den 1 december i år istället för den 1 oktober som tänkt.

Dvs, se hur SÄPO bäst kan [uppdra] göra sökningar i databasen, precis som jag trodde att man

kom överens om att man inte skulle

.

(men jo, det kändes lite väl hastigt att dra igenom en massavlyssning av svenska folket + övriga världen på mindre än ett och ett halvt år. cut ’em some slack!)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *