Ipredinated S02E02: Piratscenen är stendöd

Dagens avsnitt av Ipredinated är en berättelse om en musiker som noterar en ökning i antalet förfrågningar för hans musik. Ökningen är resultatet av musikerns nyfunna distributionsmetod med bättre kontroll av konsumenterna.

[cue theme music]

Det fungerar! Min genialiska lösning till mina fildelningsbekymmer fixade problemet och med bra resultat dessutom! Ingen kommer att slentrianmässigt dela vidare min musik till andra! Det är en succé och jag jublar!

Direkt efterfrågan av min musik har ökat med 100%.
Från 1 till 2 intresserade!

Jag kräver nämligen att man ska delge sin identitet innan man laddar hem mina verk. Då vågar man inte i efterhand börja sprida dem illegalt! Det här fungerar för att jag kunnat upplysa fansen innan de startar torrenten specifikt om vad de får och inte får göra med min musik.

Jag har förmedlat fasorna med piratkopiering till fansen.
Piratscenen är stendöd!

Så kom ihåg, om ni vill ha min musik är det följande som gäller: Ni behöver fråga mig för att få tillgång till torrentfilen! Använd kommentarfunktionen och ange mailadress. Sedan svarar jag på det och ber om dina personuppgifter (namn, telefonnummer och folkbokförd adress). Därefter skickar jag torrent-filen via mail och du får ta del av min fina musik!

Inte lika smidigt som The Pirate Bay, men jag vet åtminstone vem jag ska söka upp ifall intrång sker i min upphovsrätt. Sådan är min rätt som upphovsrättsinnehavare i och med Ipred! Upphovsrätten är nu äntligen viktigare än skyddet mot kränkning av den personliga integriteten!

4 thoughts on “Ipredinated S02E02: Piratscenen är stendöd”

  1. Jag anser att du gör ett grundläggande misstag när du ironiserar över musikskapare på detta vis. Problematiken ligger i den etiska principen, och har ingenting med proceduren vid spridning av material att göra. Huruvida någon vill dela ut något måste alltid vara ett val. Jag undrar, om någon hackade din dator, stal dina nakenbilder på datorn och delade ut dessa på torrentbay, är det någonting du också ironiserat över?

  2. LuDDish: Jag anser att problematiken ligger i den etiska principen jag med. De som vill försvara upphovsrätten idag gör det för att behålla sitt inflytande på topplistorna.

    Det handlar inte om pengar, för deras (generella i branschen) resultat ökar från år till år (av musik, inte plastbitar) . Vad man är rädd för från The Big Four är att man upptäcker en helt ny värld av musik och övrig kultur som folk är mer villiga att investera i.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *