Ipredinated S02E01: The Epiphany

Denna säsong av Ipredinated börjar med en tragedi som leder till en uppenbarelse. Den förra säsongen har ännu inte fått sin uppgörelse (det här är alltså som Lost, med fyra miljarder parallella plot-lines).

[cue theme music]

Jag råkade jag ta bort min musik-torrent från The Pirate Bay av misstag. Klick på rött kryss + enter till fel dialogruta är dåligt!

Fast sedan (HEUREKA!) kom jag på att det minsann visst var en bra sak!. The Pirate Bay är i sig ett bra distributionsstöd – alla har väl en BitTorrent-klient installerad idag? Däremot är ju användarna ena riktiga brottslingar, de sprider ju verk illegalt hejvilt! Fattar de inte att endast jag får dela ut mina verk? Trots att klienterna är automatiserade på att seeda. Grov oaktsamhet, minsann!

Risken när torrenten fanns på The Pirate Bay var att för många lömska typer började sprida musiken utan lov. Jag ångrar mina försök att kontakta TPB-folket för att återställa torrenten – mina verk är säkrare från illegal fildelning när man inte känner sig så anonym!

Folk verkar för lata för att ställa in sina BitTorrent-klienter till att aldrig skicka upp data för torrenten med min musik. Det är inte tillåtet bara för att det finns på The Pirate Bay! I samband med borttagandet av torrenten gjorde jag en ny undersökning för att hitta pirater. Så nu har jag en ny anmälan på gång. Jag sammanställer och lämnar in nästa vecka hade jag tänkt.

Dags att bli nakna farliga.

Nu måste ni fråga mig för att få tillgång till torrentfilen. Med varje förfrågan skall ni ange personuppgifter (namn, telefonnummer och folkbokförd adress). Vidare behöver jag en mailadress för att kunna överföra torrent-filen.

Om jag väljer att lita på er får ni till och med en explicit rättighet att dela vidare mitt verk i icke-kommersiella syften. Hjälpa mig med promotion alltså! Kommentarsfältet nedan får fungera tillsvidare för dessa förfrågningar, skriv en kommentar och ange mailadress så skickar jag ett elektroniskt dokument för ifyllnad av personuppgifter.

Om ni vill publicera uppgifterna offentligt kan ni skriva dem direkt i kommentarsfälten för snabbare hantering av mig.

17 thoughts on “Ipredinated S02E01: The Epiphany”

 1. Du… jag har läst igenom ditt ärende 818-09 där du yrkar på att telia skall ge ut personuppgifter, men, du borde ha lagt till att du vill veta vem som HADE ipaddressen ifråga just under tidpunkten den 1 april mellan klockslagen 18.29 och 18.33 jag vet att detta beskrivs under sektionen 2. Intrånget och Omfattningen, men som jurist kan jag se en lucka i detta efterssom du faktiskt inte yrkar på det… nu kan antingen tingsrätten eller om de missar det, telia rent teoretiskt lämna ut felaktiga uppgifter eller mer troligt, överklaga för att tvinga dig lämna in ett mer precicerat yrkande, efterssom ipaddressen med största sannolikhet innehafts av mer än en person…

 2. Ja, jag bör ha specifierat “vid denna aktuella tidpunkten” eller så. Samt förmodligen tidszon! Jag ska ta till mig det för denna kommande anmälan!

  Men nej, jag tror att informationsföreläggandet från domstolen skulle specifiera detta bättre. Åtminstone så lämnar inte Telia ut felaktiga uppgifter med flit.

  Vi får se hur det går! Jag känner peppen. Man kan alltid besvara överklagan (“överklagas” sådant här?) eller skicka in en andra ansökan :)

 3. ja tidszon haha det glömde jag, man kan inte va för specifik när det gäller rättsliga ärenden, och ja telia kommer nog att bestrida tingsrättens beslut om de går på din linje och ålägger dem (telia) att lämna ut uppgifterna efterssom detta ju är det första fallet de kommer att behöva ta ställning till, jag tror ingen operatör vill va först ut med att lämna ut uppgifter alltför lättvindligt, men som jag ser det har du nog en god chans i slutändan då ditt underlag är helt ok.

 4. Satt här och blev nästan sur på riktigt åt den uppenbara dumhet som jag senare förstod var en klockren form av ironi. Ska bli kul att följa detta.

 5. “Däremot är ju användarna ena riktiga brottslingar, de sprider ju verk illegalt hejvilt! Fattar de inte att endast jag får dela ut mina verk?”

  Är detta din officiella ståndpunkt? Ska bli intressant att följa hur som helst, nu även för att få klarhet i vad det egentliga syftet är.

 6. Det är min officiella ståndpunkt att personer utan min explicita tillåtelse EJ får dela ut mina upphovsrättsskyddade verk. Ens om det är för privat, icke-kommersiellt bruk eller genom att sjunga min sång om Göran Persson kring lägerelden. Så säger lagen.

 7. Jag tycker att det känns nästan som att du lagt upp dina filer på TPB för att sen kunna logga de som du inte vill ska ha ditt material och på så sätt kunna sätta dit dem genom IPRED…

  Självklart har du som upphovsrättsinnehavare rätt att distribuera dina verk på det sätt du önskar. Men det känns nästan som en ny sorts affärsidé…

  Om du inte hade som syfte att sätta dit eventuella pirater, varför hade du då inte dina filer på en hemsida, ftp eller privat DC-hub?

  Ska bli intresant att följa detta, oavsett utgång eller syfte bakom anmälan.

 8. Nej, mitt syfte med att lägga upp på TPB var enkelt kunna sprida musiken med distribuerad seeding (från mina + godkända andras burkar förstås). Inte att folk ska börja SJÄLVA sprida mitt material utan tillåtelse.

  Om de gör det av så grov oaktsamhet att de bra låter sin klient plöja undan data så respekterar de inte min ensamrätt till spridandet av mina verk.

  En hemsida är opålitlig, krånglig att distribuera många filer med 100% verifierad överföring – ftp likaså, och en dcc-hub är svårt för jag har ingen Direct Connect-mjukvara själv.

  TPB fanns liksom där och erbjöd sig en indexeringstjänst helt gratis som hjälpte mig distribuera mitt material helt enkelt. Om folk bara kunde sluta seeda när de laddat hem det, så man slipper gå genom dessa juridiska långrandiga procedurer…

 9. det är dessutom rätt viktigt att behålla ensamrätten för publicering av verket, ingen seriös musiker vill ju att verket ska publiceras i dålig kvalité, det skulle kunna betyda att konsumenter utav det olovligt spridda verket skulle kunna tro att det är upphovsmannen som lika kass som metallica ( http://www.undercover.com.au/News-Story.aspx?id=6423 )

  btw mmn, missade att ladda ner torrenten, lust att skicka? :D

 10. du borde verkligen skämmas. på riktigt. du är ingen pirat du är en pajas och kastar, om inte mycket, men en piss aceton på brasan de eldar på.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *