Chock-Falkvinges raggarskandal och PP-"feminism"

Shit pommes frites. Det uppmärksammades att Rick Falkvinge inte är uppbunden till en partner och söker mysiga personer han kan spendera natten hos. Blogge Bloggelito sammanfattar hela fadäsen mycket väl.

Det absolut bästa är Feministiskt Initiativs Veronica Svärd som frågar sig om det är en valstrategi. Det kanske bara är jag, men inte ens Falkvinge själv tycker väl att han är så fabulös att han kan skaffa väljare genom att hoppa i säng med dem?

Fast fröet är nu sått. Sådana som Veronica Svärd verkar tycka att det kanske ligger något i det. Jag råder henne att spendera en stund med Falkvinge och mysgosprata. Då kanske hon inser att Piratpartiet inte är ett enfrågeparti. Samt kanske hon skulle lära sig att se förbi personers kön och tänka mer på sakfrågorna och vad människor (individer!) har att säga. Det är så man uppnår sann jämlikhet.

Nämnas bör att t.ex. Piratpartiet och Pridefestivalen går hand i hand. Att anklaga PP för att vara “mansdominerat” är att halka tillbaka på en könsuppdelning som hör hemma på 1900-talet. Piratpartister är individer. Feministiskt Initiativ är välkomna att kämpa med oss för individers grundläggande demokratiska rättigheter när de känner att de är redo!

Jag vill även påpeka att Politikerbloggen, som gjorde den galet ointressanta “upptäckten” om Falkvinge, ägs av TV4 AB och startades av en Expressen-avhoppare.

14 thoughts on “Chock-Falkvinges raggarskandal och PP-"feminism"”

 1. Jag avstår gärna “mysgos” med Falkvinge. Särskilt om det bara handlar om att få veta att pp driver hela tre frågor och inte bara en, det visste jag liksom redan.

  Om nu inte kön spelar någon roll så borde det väl inte spela någon roll vem Falkvinge sover och “gosar” med heller på sin valturné? ;)

  Lite larvigt att uppmana det parti som jobbar efter hela MR-spektrat att gå med i pp btw…

 2. Nu råkar det ju visserligen vara tre principer och inte tre frågor. En princip är större än en fråga. Men det antar jag att du redan visste också, liksom.

  Nä, det spelar ingen roll vem Falkvinge sover och “gosar” med på sin valturné. Han får mysgosa med såväl killar som tjejer eller djur om han nu vill det, bara det är en överenskommelse sinsemellan dessa parter. Att Falkvinge råkar vara heterosexuell tycker jag inte vi bör lägga någon värdering i.

  Med MR-spektrat, menar du då mänskliga rättigheter? I så fall är ju PP också där och spelar boll. Principer var det, inte frågor, som sagt.
  Annars gav google mig förklaringen “MR är en förkortning på Mental Retardation”… Det var bara för kul för att låta bli att nämna. :)

 3. Tja, är man lite insatt i MR-frågor vet man vad de syftar på utan att behöva googla.

  Börjar bli tröttsam diskussion det här. Hade Falkvinge letat sovplats hade han väl bara frågat efter det? Nu spelade könet uppenbarligen roll eftersom han vill ha tjejragg.

 4. Men diskuterar ni “vad Falkvinge egentligen ville” nu? Jag trodde diskussionen gällde om det var fjantigt att folk förfasade sig över att Falkvinge raggade tjejer. Och det är det ju.

 5. felmoftan: Mnja, jag diskuterar i alla fall “vad spelar det för roll om han gjorde det?”

  Jag håller med om att det känns lite löjligt. Men jag vet inte vad Falkvinge tänkte när han skrev det. Kanske var han bara på lekfullt (not _that_ kind of lekfull) humör och formulerade det på ett sätt som missuppfattades – eller så ville han helt enkelt maskera förfrågan om intima kontakter på ett trevligt sätt.

  I vilket fall har det inget med partiet eller ens kampanjresan att göra. Det är exakt samma sak som om han annars frågat efter folk i Stockholmsområdet. Istället för att gå ut på krogen och ragga skrev han det på Facebook. Same shit liksom, förutom att han når ut till fler och slipper spendera några pengar.

  Det är inte fjantigt att söka en partner. Man kan göra det på mer eller mindre respektabla sätt och i ärlighetens namn skulle jag vilja påstå att nämnda exempel var ett hederligt, öppet och icke påträngande sätt. Mycket bättre än krogvarianten åtminstone!

  Men ja, det är klart det var fjantigt. Precis som alltid när män visar känslor eller annan typ av svaghet.

 6. Veronica Svärd: Som jag skrev i svaret till felmoftan:

  Det är inte fjantigt att söka en partner. Man kan göra det på mer eller mindre respektabla sätt och i ärlighetens namn skulle jag vilja påstå att nämnda exempel var ett hederligt, öppet och icke påträngande vis. Mycket bättre än krogvarianten.

  .

  Vidare skulle jag vilja påpeka att förkortningar nog är det sista man borde förvänta sig att folk direkt kopplar till exakt vad man menar. Särskilt i en så informationspackad värld vi lever i idag. Förkortningar kan ha otaliga mängder med betydelser – så det hade varit uppskattat om du faktiskt kunde klargöra vad du menade. Även om jag förutsätter att det handlar om mänskliga rättigheter.

  Du anklagar PP för att vara inkörda i ett och samma spår. Är det inte detsamma om du endast ser en tydlig betydelse för förkortningen “MR”?

 7. felmoftan: Ah, wups. Det missade jag! Klockan är trots allt sent, så jag skyller på det.

  …attans, jag som tyckte jag fick in värsta bra svaret på ditt inlägg :)

 8. Ett parti vars partiledare går ut och bjuder in valarbetare eller väljare eller vem som helst ner i sängen tillsammans med honom är ju noll seriöst.

  Att kalla press som uppmärksammar det för “skandalpress” är ju rent av löjligt. Självklart finns det någon som reagerar på ett sånt utspel.

  Liknar förresten italiensk politik – med topplesskandidater osv – ungefär på den nivån tycker jag.

 9. Nemokrati: Varför blandar du in Falkvinges person med Piratpartiets politik? En sak vore det om han gjorde något annat än vad man kan förvänta sig av en pirat.

  Nu gör han dock gör saker som är helt naturliga för vanliga människor och vem som helst, what’s the big deal? Då är det endast skandalpressen som tycker att det är saftigt. Själv tycker jag det är tragiskt att det ens kommit till den här nivån, vi har gett Sexpressen etc. för mycket bekräftelse.

  Vi vill väl inte att offentliga personer inte ska få ha sex i ömsesidigt positiva relationer även om de inte är gifta? Då blir de ju bara griniga och tjuriga – vilket är det sämsta man kan tänkas vilja ha i riksstyret.

 10. Det är väl helt naturligt att människor söker umgänge och partners?

  Att påstå att en partiledare skulle vara någon ärkemoralisk supermänniska, byggd av stål och är känslokall in i det sista för nationens bästa – _det_ är dumt prat.

  För jag ser inte på Falkvinge, eller någon annan för den delen, som något mer än vem som helst som kan göra – och gör – misstag emellanåt. Typ handlar toblerone eller anlitar svart städhjälp och skippar att betala tv-licens.

  (Förutom att i toblerone-, städhjälp- och tv-licensfallen så handlar det om hyckleri, eftersom man åtagit sig en roll där man inte bör göra tvärtemot vad man säger. Falkvinge gör inte tvärtemot vad han säger när han önskar få mysa med någon annan som vill mysa)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *