Att göra en Ipred-anmälan, del 6

Nu är papperen inlämnade! Den som snackar med Umeå tingsrätt bör (när papperen tagits om hand och stämplats och grejs) kunna få ut en kopia av min ansökan om informationsföreläggande.

Nämnas bör att fortfarande så vet man inte ens i Solna om Danowskys papper ger resultat. Ipred har inte fått någon effekt ö.h.t. än utöver anmälningar.

Jag väntar alltså på beslut om hur tingsrätten ska bedöma min ansökan, om det finns en avgift ö.h.t, ifall jag skrivit något felaktigt eller om det saknas information t.ex. Med tanke på att det är min första ansökan skulle jag bli förvånad om det godkänns rakt av. Fast det är ju baserat på Danowskys heliga skrifter, så varför inte…

Det enda som saknas är screenshot av GPS-synkroniserad klocka. Min klocka synkroniserar tyvärr endast efter en tidsserver som går efter atomur, inte geografisk lokation på vår planet. Sedan kör jag Ubuntu och använder mig av klienten Transmission också och överlåter verifikationen till de hash-algoritmer som SHA1-standarden som används i BitTorrent tillåter. Istället för att “verifiera” nedladdningen med en proprietär nätverksniffare för 129-429 EUR (Commview, att jämföra med Wireshark).

För att säkerställa absolut korrekt tidsangivelse har min dator kontinuerligt synkroniserat tidpunkt med GPS.

//Anders Nilsson, datageni @ Antipiratbyrån

Liksom… WHAT THE FUCK?! Sida 9 i Danowskys ansökan (sidan är skriven av Anders Nilsson vid Antipiratbyrån) bör kompetenskonkursförklara hela fadäsen.

8 thoughts on “Att göra en Ipred-anmälan, del 6”

 1. Åh detta är spännande! Det är lite som att gå och vänta på att nästa avsnitt av ens favoritserie ska sändas. Ska bli intressant att se hur det går för dig och ifall det är tillräckligt enkelt så man själv kan börja begära ut personuppgifter på sina fiender. ;)

 2. Borde inte ansökan lämnas in i Stockholm eftersom svaranden finns i Farsta?
  men men, räkna med att 217.208.13.64 får det hett om öronen!

 3. Lars Larsson: Det hade varit ganska problematiskt för mig att ta mig till Stockholm! Eller kan man maila in ärenden till tingsrätten? Kanske faxa? :)

  Nä, om jag behöver göra det så kommer tingsrätten att låta mig veta det i alla fall. Det här är meningen att vara en nybörjares färd in i juridiken, med yrke som privatpolis i sikte!

 4. Alltså, folk kommenterar det där med GPS-tidsynkronisering så mycket – och jag fick en länk till “GPS clocks” på Wikipedia nyss rentav. Men låt mig visa med ett citat varför Anders Nilsson förmodligen inte synkroniserar med GPS:

  Many modern radio clocks use the Global Positioning System to provide more accurate time […]. These GPS clocks combine time estimates from multiple satellite atomic clocks with error estimates maintained by a network of ground stations. Due to effects inherent in radio propagation and ionospheric spread and delay, GPS timing requires averaging over several periods of these phenomena. No GPS receiver directly computes time or frequency, rather they use GPS to discipline an oscillator that may range from a quartz crystal in a low-end navigation receiver, through oven-controlled crystal oscillators (OXCO) in specialized units, to atomic oscillators (Rubidium) in some receivers used for synchronization in telecommunications.

  Om Anders Nilsson gör sådär för att synkronisera sin dators tid, då ber jag om ursäkt. Då respekterar jag Anders Nilsson oerhört mycket, faktiskt, bara för att vara så fruktansvärt overkill. Jag älskar overkill i nörderi.

  Om Anders Nilsson däremot syncar med NTP (mot typ time.windows.com) så är det inte “med GPS” (även om många NTP-servrar justeras så). Och allt tjafs om GPS-ultrasyncande – som-om-det-vore-praktiskt – är helt meningslöst.

  Det är lika relevant att säga att man syncar efter solur som efter GPS i Solna-ärendet. En FTP-server med fetmycket, inte-så-variabel data där man haft tillgång ett längre tag behöver inte nanosekund-syncade klockor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *