Live: Håkan Roswall idag

“The Pirate Bay medverkar till tillgängliggöranden” upprepas gång på gång på gång på gång. Trackern är tydligen jätteviktig i just de här specifika fallen.

Sure, Roswall. Så är det. Men hela grejen är ju att trackern även är viktig i de upp mot tusentals om dagen nya torrenterna som indexeras.

På vilket sätt kan det vara medhjälp till tillgängliggörande, om inte vilket öppet kommentarsfält som helst på internet är “medhjälp”? För där kan jag ju “publicera” upphovsrättskyddat material för hela internet.

Trackern är öppen. Det är fysiskt omöjligt att identifiera en av trackern indexerad torrent utan tillgång till klientens data i sig.

<TiAMO> trackern är separat
<TiAMO> och öppen

Trackern och websidan är separata och samkör inte databaser. Det sker uppdatering av räkneverket baserat på tracker-data, men trackern (för att klara belastningen bäst) kollar inte t.ex. svartlistor med webbsidan! Och gjorde det heller inte då de körde hypercube.

När något “tas bort” från The Pirate Bay tas det bort från hemsidan. Trackern slutar inte indexera. Det är för att trackern bara skyfflar siffror, inget mer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *