Ola Nordebo slår huvudet på spiken

Framtiden handlar om att spana och analysera beteenden. Därför behöver vi göra detsamma för att komma underfund med hur framtidens samhälle kommer att se ut om vi fortsätter som vi gör.

Det farligaste är när vi börjar vänja oss skriver Ola Nordebo. För när vi är vana att övervakas kommer vi inte att [kunna] säga emot lika starkt för våra rättigheter. När vi tar för givet att det finns övervakning i samhället som registrerar minsta handling eller icke-handling.

I somras när jag talade på Apberget i Umeå mot FRA-lagen bland de andra partiernas representanter så stod jag där som privatperson. Idag är jag piratpartist. Det kändes som den naturliga utvecklingen. Varför? Jo, för att inget annat parti faktiskt kommer att ställa sig upp och kräva avskaffning av FRAs avlyssning. Det skulle väl vara Miljöpartiet, men stöder man dem stöder man även deras övriga politik.

Det kan t.ex. vara problematiskt om man är högerlagd men ogillar FRA-lagen ändå.

Piratpartiet är det färgneutrala, tydliga alternativet mot övervakningssamhället och för en modern, hållbar och miljövänlig kulturdistribution.

Därför är det välkommet att interna kritiker i flera av de partier som vacklat i integritetsfrågorna nu lägger upp och räknar maskorna inför en motaktion. Allt ser inte nattsvart ut. Det finns motkrafter.

Jag önskar bara att det stämde, Nordebo. Men du har nog svårt att rycka något så kärt från politikerna som makt och kontroll. Som sagt, de förslag “mot integritetsintrång” idag från riksdagspatier är, uteslutande, att “lindra problemets PR-image”. Inte att ta bort problemet i sig.

Tills ett annat parti yttrar sig sunt är PP de enda som har en fullgod lösning. Om man nu inte tycker att avlyssningen i sig är en bra sak. Eller om man tycker att det är viktigare att diskutera konventionell bostadspolitik än huruvida alla måste installera en kamera i sitt hem. Ja om man tycker så är ju inte Piratpartiet särskilt intressant.

Pirater vill bevara rätten att diskutera, inte bestämma vad man ska diskutera. Se Piratpartiet som ett slags förnuft och samvete, något som verkar saknas i riksdagen idag. Åtminstone när det kommer till avskaffandet av svenskarnas grundlagskyddade rättigheter.

12 thoughts on “Ola Nordebo slår huvudet på spiken”

  1. Pingback: Cheap

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *