Sätt stopp för elallergi, ta bort ordet helt och hållet

Det är verkligen det dummaste fenomenet jag stött på. Elallergi. Och det finns till och med ett riksförbund!

Nu råkar det ju vara så att människor som kan väldigt lite om väldigt mycket brukar göra korkade uttalanden. Vi har sett det i riksdagen, vi har sett det i företagsplaneringar och vi har sett det i privatliv. Här är beviset på att det även sker i udda riksförbund för påhittade sjukdomar.

Stoppa rivningen av det fasta telenätet

Elöverkänsligas Riksförbund startar nu en namninsamling:

Till Regeringen:
Stoppa rivningen av det fasta telenätet
TeliaSonera vill inte längre underhålla det fasta telenätet. När stolparna blir gamla och dåliga eller exempelvis vid stormskador river man därför ledningen.

  • För svårt elöverkänsliga medför detta att man blir helt utan telefon!
  • Utan fast ledning kan man inte heller få bredband via ADSL eller motsvarade.
  • Det fasta telenätet fungerar även vid strömavbrott och i elfria stugor.

Notera hur den tekniska kompetensen är totalt frånvarande i självanalysen av deras argument. Det bör avskaffa dem rätten att uttrycka sig om saker som drivs av elektricitet. “Utan fast ledning kan man inte heller få bredband via ADSL eller motsvarade” säger de.

Men what le crap-the-shit-hell? ADSL innebär ju MER elektromagnetisk strålning i/runt hemmen än t.ex. optofiber.

Jag förstår visserligen att de inte vill ha radiolänkar, då det kanske skulle förvärra den påhittade sjukdomens symptom. Men om man nu måste bo ute i skogen så kan man väl ändå välja en by där man grävt ner fiber? Eller se till att få det nedgrävt.

Eller bara klara sig utan intarwebs, eftersom man ändå är “allergisk” MOT SIN DATOR.

Update 2008-02-07 18:10

GT.se har en debattartikel som kräver samma rätt till en god vårdnad för elallergiker som alla andra. FASS beskriver att några av symptomen på “sjukdomen” är trötthet, huvudvärk, koncentrationssvårigheter, oro och ångest. Jag hade inte haft något problem att erbjuda “känsliga för elektromagnetisk strålning” en lika-som-sjukdomen obevisad behandling för de symptomen: ljusterapi. EHEHEHEHEEEE!

2 thoughts on “Sätt stopp för elallergi, ta bort ordet helt och hållet”

  1. Tyvärr är elöverkänslighet på riktigt, och det är inte bara hennafärgade tanter som åkt dit: många är elektriker, tekniknördar och ingenjörer. Ruggigt många av dem har amalgam – den helt ofarliga kvicksilverblandningen som obehindrar migrerar från tänderna upp i hjärnan och orsakar demens, dumhet och psykiska symtom, förutom cancer och annat helvete. Snacka med tf.nu och tyck sedan vad du vill om problemet.

    Människor hittar inte på de här symtomen. Så roligt är det inte att stängas ute från halva tillvaron. Men du och många andra kommer så klart att sitta och garva tills tinnitus och sömnrubbningar kommer ikapp er också – då är det acceptansterapi som gäller, då är det du som blivit oförklarligt psyksjuk och ska skuffas undan. Var rädd om dig, och misstro rätt stollar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *