Ungdomsfria bio-föreställningar?

Ja det finns ju alla sorter. Expressen har en debatt-artikel av Nils Petter Lundgren som anser att man ska införa ungdomsfria föreställningar på biografer.

Själv ser jag inget problem med detta, men kanske hade omfraserat det som “föreställningar fria från störningsmoment”. Det känns väl lite väl pènshi ([pänshii], “pensionärigt”) att påstå att det bara är vi yngre som är högljudda. Problemet verkar dock egentligen, utifrån Svenska Dagbladets uppföljande frågor, vara sammanknutet med mobiltelefoner och ätandet av popcorn. Jag håller med Nils Petter Lundgren här.

Dock tror jag att Nils Petter Lundgren är en påhittad person, eller åtminstone någon med påhittad personlighet. Endast unika, närmast konstruerade, individer har såhär färgstarka åsikter. Det enda som talar emot att han är fake är att han skulle vara en “legendarisk filmkritiker”. Men de där texterna som beskriver insändaren knappar väl den undertecknade oftast ihop själv?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *