Frankrike vill stänga av dig från internet

Henrik Alexandersson skriver om Telekom-paketet. Det röstas tydligen om idag (29 oktober) och det viktiga i det hela är att Sveriges förslag om att man _inte_ ska kunna stänga av folk från internet pga missbrukade privilegier (“användning av mjukvara som kan göra olagliga saker” och sådant, typ allt alltså)

Om du tycker att man borde kunna stängas av från internet om man te.x. inte kan hålla sig från illegal fildelning etc. vill jag att du ser över vilka möjligheter man ö.h.t. har att t.ex. göra bankärenden, söka jobb, kontakta försäkringskassa, omvärlden i allmänhet etc. om ett par år. Oerhört begränsat blir det i alla fall – man hindras helt enkelt att utföra så gott som alla statliga myndighetsgrejer.

Vi får se hur det röstas. Den drivande kraften är ordförandeskapshavande Frankrike som tagit bort Sveriges tillägg (amendment 138 och 166) som har uttalat sig i frågan med att de vill kunna stänga av folk från internet med lagens hjälp. Innan årets slut. (källa: Henrik Alexandersson, men det finns äldre nyheter).

Men yeah, vi har inte direkt haft god erfarenhet av Frankrike som demokratisk eller teknikkompetent nation tidigare.

One thought on “Frankrike vill stänga av dig från internet”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *