Telia är inte snabbast i stan, avliva reklamen

Det är ofta jag stöter på dålig reklam. Reklam som verkligen får mig att inte vilja stödja företaget/organisationen bakom det alls. Inte på något sätt.

Den här gången så är det dock steget värre. Den här gången tycker jag att företaget borde lägga ner sin verksamhet inom det aktuella området. Det handlar om Telia och det handlar om mobilt “bredband”.

  • Det är inte ens lika snabbt som med en standard ADSL-uppkoppling… (8-24 Mb/s i telejacket vs. 7-14 Mb/s via ett HSPA-kompatibelt modem…). Sedan finns ju folk med 100 Mb/s i väggen, de kommer man inte ens i närheten av med mobilt “bredband”. För att inte nämna den avskyvärda uppladdningshastigheten…
  • Det är inte säkrare än någon annan internetuppkoppling. Oavsett om det trådlösa är krypterat, du får ett antiviruspaket och “supersäker lagring i bergrummet” och sådant crap så är säkerheten inte bättre än vad man själv gör den. Folk svarar fortfarande på motsvarande Nordea-scams och dylikt…
  • Det tål att upprepas att man är inte snabbast i stan.

Ren och skär falsk marknadsföring. Telia borde böta till mänskligheten. Vi borde skicka Arla-haren på dem och övriga reklamföretag så de blir skjutna i huvudet eller ibland i magen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *