Skumdisco är en åldersfråga

Västerbottens Kuriren rapporterar om skumdiscots nitbroms i Umeå vuxenkommun. Lämpligt inför nomineringen till Årets Ungdomskommun 2008 så har ett kraftigt politiskt engagemang hos ett par högstadietjejer väckts. 690 fysiska(!) underskrifter samlades rätt snabbt in från högstadieelever som tycker att skumdisco ska tillåtas för de under 15.

Ja. Det behövs tydligen (återigen) ungdomsengagemang för att upphäva politisk idioti. Eftersom Hamnmagasinet är den enda av fritidsgårdarna som verkar kunna köra skumdisco (golvmaterial och humbug), samtidigt som ett politiskt beslut (oh yay!) har sagt att Hamnmagasinet (kommundrivet) helt enkelt inte får arrangera för någon yngre än att de fyller 15 samma år. Min gissning är att någon bestämd förälder blev sur för att dennes barn har gått och gnidit in sig i skum tillsammans med äldre ungdomar.

Ack så hemskt och ack vilka vinklingar man kan göra på saker och ting. Låt oss rädda våra (och alla andras!) barn från alla tänkbara faror och risker, så de inte behöver tänka på det själva.

Men det är lugnt, Cathrin Westergren (chef för fritidsgårdarna/Umeå Fritid Unga) rapporterar att en ny lokal ska letas upp. Pengarna finns redan för ett nytt arrangemang rentav. Snart gnuggar 13-åringar in sig i skum med 17-åringar som aldrig förr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *