DMZTorrent lägger ner

I ett icke-som-swebits-lurades adjö har DMZTorrent, Norrlands bästa BitTorrent-tracker, lagt ner. Det var mitt skötebarn en gång i tiden och DMZTorrent försvinner i samband med sitt syfte. En gång i tiden fanns det nämligen internetleverantörer som begränsade tillgången av data – att använda internet mycket kostade mer. Inom Norrnod DMZ var dock trafiken gratis och DMZTorrent erbjöd fildelning utan begränsningar för de med handikappad uppkoppling.

Idag har sådana hemska tankar som att tillåta visst mycket data/månad försvunnit från leverantörskretsen. Tyvärr lever det kvar med t.ex. såkallade “mobilt bredband” (seriöst, köp inte tjänsten innan det är obegränsat med data – 5GB/månad är ju inte ens kul på skämt).

Följande meddelande finns att läsa på dmztorrent.org

186 veckor ungefär höll det.

Största anledningen till att det blir såhär är bristen på uploaders. Vi har fått några nya senaste tiden, men det räcker inte. Det ska inte behöva vara 3 pers som gör allt. Som är drivna.

Den näst största anledningen är att vi inte behövs längre. “DMZ” finns inte längre, det finns ingen(?) ISP kvar med kvoter. Det finns större och snabbare trackers med fler användare. (se lista nedan)

Att bli helt öppna är inte ett alternativ och att köra en “Norrlandstracker” hade varit skoj, men .. det förutsätter uploaders.

IRC-servern kommer att vara uppe tills vidare, DMZBay kommer vara uppe ett tag också om ni skulle behöva dela filer med varandra.

Finns det något annat på g? Nä.
Tack till alla som gjort något för trackern.

Så, ha det bra så länge.
//Piotten o resten

Tack och hej! Nu får vi se om DMZBay lever vidare, men riktigt så mycket förtroende i användarbasen har jag faktiskt inte. Bevisa mig gärna fel, dock.

4 thoughts on “DMZTorrent lägger ner”

  1. BUähäääääääää…. *snyft* RIP. Bästa stället som öppnade mina ögon för vad fildelning verkligen var…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *