Blondinbella stöder piratkopieringen

Inte bara genom att faktiskt piratkopiera själv så stöder Blondinbella, Sveriges kanske mest kända bloggare, den utdragna kampen mot upphovsrättsfanatikerna. Detta är den slutsats jag drar efter att ha läst Dagens Medias inlägg om fotografen Johan vars bild tydligen stals av den unga piratbloggaren:

Nu blir Blondinbella arg. Hon undrar hur en fotograf kan få ta en bild på en person på allmän plats utan att bildrättigheten automatiskt går över till personen som blir fotograferad. Blondinbella kräver lagändring.

dagensmedia.se, 2008-08-19

Inlägget “Ändra lagen!” har gett upphov till en folkstorm (åtminstone ett inlägg har jag hittat!) av bloggande tonårsflickor som stöder henne i kampen mot den rådande upphovsrättslagstiftningen.

En av de stöttande bloggarna citerar henne och bekräftar storyn. Dessutom ska tydligen Blondinbella ha uppmanat till att sprida bilden. Google cache hade tyvärr inte kvar det. Detsamma gäller inlägget “Fakturan från Dagens Media kom“, som endast syns på hennes (cachade?) framsida. Till höger har ni Blondinbellas kopia av fakturan.

Dryga 7000kr (inkl. moms) för lite “fair use”? Bite me!

Blondinbella uppmanar alltså till civil olydnad och tycker att riksdagen bör ändra på lagen om upphovsrätt! Jag är med dig, Isabella Löwengrip!

2 thoughts on “Blondinbella stöder piratkopieringen”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *