Well, senaste budgetuppdateringen

Vi hade grillkväll här i Luxemburg alldeles nyss eftersom en EVS-arbetare hos scouterna (alla European Volunteer Service-snubbar här har kontakt med varandra – och de jag kände håller på med sådant).

Eftersom jag knappt behövt betala egen mat så har jag inte spenderat särskilt mycket alls.

Dag 2 hade jag mest bara vandrat runt i Luxemburg och kollat på saker och ting. Riktigt fin stad, speciellt hela konceptet med en ‘gamla stan’ nere i en stor dal. Budgetrapporten för det var i det tidigare inlägget.

Dag 3 (söndag 8 juli)

Denna dagen var det ett stort jippo på stan med rock-band och stuff. Stor, fin scen mitt i stan med en mindre scen på ett torg en bit därifrån.

Kvällen var ungefär som en mindre Kulturnatta förutom att i princip _alla_ affärer var stängda då och knappt några caféer var öppna. Katastrofalt korkat känns det som. Menmen.

Sov i en liten park med en ‘labyrint’ och så. Ganska schyst, fast det regnade litegrann. Det var mindre schyst.

Utgifter:

  • Crap-internetcafé; 2€
  • Lite bättre, men fortfarande crap, internetanslutning pa ett Youth Hostel i Luxemburg; 2.50€

Dagens budgetöverskott: 0.50€

Dag 4 (måndag 9 juli)

På morgonen vid 5:30-tiden när jag vandrade längs en gata hittade jag en påse med 10-15 baguetter (räknade aldrig, men många var de!) och två delar av en jättegod honungsmelon. (oh yes, jag åt gratismat!)

Fick SMS från Anne under dagen och vi möttes pa tågstationen. Kom till huset med 6 andra volontärarbetare (där jag kände Julia också sedan Finland-resan som nämndes tidigare). Vi gick ut till stan pa kvällen med Anne’s kompis Katarina som ocksa var på besök i Luxemburg. Kollade in nattbelysningen, de gjorde en kort skuggteater mot en slottsvägg och det var allmänt soft stämning.

Sov denna natt mot tisdagen i en säng. Det rockade väl ocksa, men kändes inte lika hobo. ‘arr ‘arr.

Utgifter:

  • 1 liter mjölk (producerat av LUXLAIT!) som smakade väl; 0.95€

Budgetöverskott denna dag: 4.05€ (!!!)

Det här går bara bättre och bättre. Snart kan jag ju nästan köpa en redig måltid för överskottet. (fy bövelens vad saker är dyra i Luxemburg annars. och inte har de varken Coop X-tra eller Euroshopper! Däremot har de tydligen något annat budgetmärke (Henz-något, har bara hört det uttalas), fast det kommer inte i närheten av Sveriges.

Eftersom idag (Dienstag) inte är slut så har jag inte tänkt rapportera, även om den enda utgiften än så länge har varit 1,50 för bussen och det inte lär bli något mer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *