Upphovsrättsintrång… Våldtäkt… Same shit!

Helt seriöst så orkar jag inte ens kommentera artikeln på idg.se, som refererar till Ekonominyheterna. Den upplyser – än en gång, det är ingen nyhet – att IPRED2 är obskyrt, överdrivet, ignorant, trångsynt, ogenomtänkt…. etc. etc. etc.

IPRED2 är ett lagförslag som EU-parlamentet har godkänt. Ministerrådet ska tydligen gå igenom det först innan något händer. Förhoppningsvis våldsraperar de lobbyisterna som drivit igenom skiten.

EU-kommissionen har blivit tillrättavisad av OECD och jag undrar om det är någon som verkligen har läst igenom förslaget av de som drivit det såhär långt.

Vad man ska komma ihåg är att i Sverige så har än så länge fildelare endast dömts till 80 dagsböter. Den första som blev fälld blev friad i brist på bevis. Lycka till att döma någon till 4 års fängelse för att sprida film & musik utan vinstsyfte. För säljer man det är det inte _piratkopiering_ och verkligen inte fildelning.

Det är så tröttsamt att behöva sitta och kommentera lagförslag som IPRED2. Så fort man läser om förslaget i sin helhet förstår man – hoppas jag att ni läsare också tycker – att det aldrig skulle fungera i ett civiliserat samhälle. Skrämselpropaganda, överdrivna straff till brottslingar som aldrig åker fast och dylikt känns mest bara förbövelens meningslöst. Jag blir trött i skallen när jag tänker på hur sådana här förslag verkligen kan tas seriöst och godkännas av Europeiska Unionens parlament…

Låt mig sammanfatta en av de mest samhällsmotverkande punkterna med ett citat från Ekonominyheterna.se så lämnar jag er utan vidare kommentarer gällande detta:

Enligt direktivförslaget bör EU:s länder höja straffsatsen på brott mot upphovsrätten från dagens miniminivå två år till fyra års fängelse, vilket kan jämföras med grova våldsbrott som kan leda till fyra till sex års fängelse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *