Vilket jävla kiss-snack

Blahblah, honkissar, ohmygoddetfårhonvälintegöra? Vadhändermedminaskattepengar? Achtungpanzerdethärärhädiskt!

Bleh.

Jag är nästan lite putt för att jag missade den urinerande mandamen. Nog för att jag aldrig hade betalat (medvetet genom annat än skattepengar) för att se någon pissa, men när jag fick höra i efterhand vad som faktiskt hände blev det hela mer intressant.

Nu var det nämligen inte så att det bara var någon som pissade och fick 10000kr för det. Det verkar bl.a. Anders ‘Norrlands största pissoar’ Sellström ha missat helt och hållet. Sven-Olov Edvinsson påpekar i alla fall VKs artikel om uppträdandet. Anders Ågrens åsikt vet nog alla om. Etc. etc. etc.

Den enda av dessa tre mandamer som inte uttryckligen klagat på ‘skatteslöseriet’ har varit Sven-Olov Edvinsson, som faktiskt väldigt politiskt korrekt påpekar att ‘bredden i kulturengagemanget måste uppmärksammas och ges ett bättre stöd’ och håller sig från att kritisera det konstiga uppträdandet.

Strongt eller politiskt poängfiskande? Vet inte riktigt i det här fallet faktiskt. Det känns nästan mer politiskt kontroversiellt att stödja en urinerande mandam än att vädra negativa ord kring det.

Nåväl. Det är inte bara från Sellström och Ågren som jag hört gnällandet om skattepengarna.

Personligen bryr jag mig dock inte ett skvatt om detta. Hon fick 10000kr (+ eventuella rese-/boendekostnader?) Tiotusen kronor. Detta av 1 000 000kr, en miljon, som MADE totalt tilldelades.

Nu är väl inte jag den att döma egentligen, men nog har väl kommunen spenderat en del kosing på än mindre givande saker?

Ett inlägg från en tidigare kulturdebatt (eller mnja, allmänt trashtalk i ej-illa-menat-men-fortfarande-come-on) som jag deltog i:

Nomo Daco, 130 000 kr
De är 8 pers. De har genomfört 20 ‘shower’ på två år. Listade under Shows på hemsidan http://www.nomodaco.info.se/

Under senaste året [2006]? I count… three. Och då är det ett år och en

månad. Där det äldsta var _två_ personer som dansade till Addeboy vs Cliff.

Jag skrev detta 2006-12-18. Vad har hänt sedan dess? Nothing. Noooothiiiing! Om vi går efter hårdför matematik har de än så länge i år inte gjort något annat än kanske tränat för (4,5/12*130000=) 48750kr.

De dansar säkert jättebra. De är säkert totalt jämarns awesome. Men det vet jag inte, för jag har inte sett dem uppträda. Jag kan inte ens ha sett dem uppträda. Ett beslut à 130 000kr som var baserat på 3 uppträdanden. Oh yeah.

Min personliga övertygelse är att ska man gnälla på pengaslöseri ska man gnälla på de pengar som inte kommer till användning. Hellre en spanjorska som pissar än några dansare som inte uppträder.

One thought on “Vilket jävla kiss-snack”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *