Kommentarer till mina medbloggare

Clown Quartet - Triohatala (by Stimmhorn)Först hade jag tänkt börja kommentera vad jag skulle vilja kalla skandalen kring Norrlandsoperan och dess kissande artist.

Inte för att de ska ha en kissande artist. Visst, det känns lite töntigt när man säger det så att en massa skattepengar går åt till att finansiera en festival som tror sig spränga könsbarriärer med lite kiss… Men det är inte vad jag vill prata om.

Jag tycker snarare att det är högst löjligt att våra kommunpolitiker gör en sådan sak av det. Kom igen. Nog har väl kommunen beslutat kring mer meningslösa saker med sina pengar? (heeellooooo det kommande badhuset!)

Det verkar som att ni slutat upp vid det här laget, men jag vill ändå uppmana er att inte fortsätta lyfta ämnet. MADE har ju inte gjort annat än lyckas med sin marknadsföringsidé – provocera & bli omtalad. Wabam. Inget mer med
det.

Resten av festivalen blir väl lika bra eller dålig oavsett om en kissande artist står på scen – övertala istället vilken del av kommunen som nu finansierar dem att besluta utifrån helheten om man ska fortsätta.
(jag hoppas förvisso personligen på att få chans att träffa Stimmhorn, de som gjort musiken till den underbara ‘musikvideon’ med Clown Quartet för Stimmhorn – Triohatala)

För det tredje. Digital-TV. När ska jag som bor i en bostadenlägenhet i centrala stan bli uppkopplad på fiber?? Jag bara undrar!

//Pernilla Djärv, 3/4 -07

Well, det du. Nog för att rätt många Bostaden-lägenheter har fiberuppkoppling (alla sedan 2000 eller något? kanske fler?), men där slutar det roliga. (visst snackar vi bredband-fiber?)

Bostaden har ju monopol på sin utrustning. De tillåter _endast_ sitt dotterbolag Kommunicera att sälja uppkoppling via kabelmodem och fiberanslutning i de lägenheter där det finns. Man kan således inte välja fritt på något som helst sätt – om man inte tar sig an en ADSL-uppkoppling som jag gjort personligen.

Frågan är om du ens skulle kunna använda uppkopplingen för IPTV och liknande, Pernilla. Antingen skulle det ta på din 12GB gräns per månad i trafiköverföring (utanför ‘NorrNod DMZ’) eller så skulle du behöva vänta på att Bostaden _själva_ börjar erbjuda IPTV. Om det nu var det du snackade om.

Nåväl, vidare…

‘Under torsdagen hörde jag ett radioreportage om de smutsiga toaletterna på skolorna. Det finns ingen annan utväg där än att ungdomarna själva tar det största ansvaret. Bevakade toaletter känns ingen möjlig väg att vandra.’

//Lennart Holmlund, 10/4 -07

Ey, Lenn’.
I hear ya! Dagen vi bevakar toaletter (vare sig det är själva toastolen eller utanför, som det visserligen troligen talas om) är dagen vi slänger oss ännu en hästlängd närmare ett övervakningssamhälle.

Vad jag undrar dock, innan jag börjar babbla på om mina åsikter här, är vad du har för argument eller tankar kring just övervakning i samhället i övrigt. Någon kort utläggning vore högst uppskattad!

Jag diskuterar detta mer än gärna med folk i övrigt, om någon har tiden för
det. Det är en viktig fråga och konsekvenserna av felhanterad övervakning kan vara mäkta dryga vill jag påstå. Släng gärna iväg något mail till mig på mmn@hethane.se om ni läsare har åsikter i frågan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *